LED strips worden warm

LED strips worden warm

 

Een voordeel van LED verlichting is dat deze enorm energiezuinig is. Ook LED strips verbruiken weinig energie, een gemiddelde en veel toegepaste LED strip verbruikt ongeveer 4 tot 20 watt per meter.

 

De energie die hierbij vrij komt wordt verdeeld op een zeer gering oppervlak. De LED strips kunnen de energie moeilijk kwijt, hierdoor worden ze snel warm. De levensduur/branduren (35000-50000) van LED strips, die door de meeste fabrikanten wordt gegarandeerd wordt bij lange na niet gehaald. Als gevolg dat de LED strips de aangegeven branduren niet halen, hierdoor zijn ze vroegtijdig defect en moeten ze vervangen worden.

 

Omdat LED strips vaak worden toegepast in o.a. koven, trappen, keukens, plafonds en muren, kunnen deze niet eenvoudig opnieuw worden geplaatst.

 

Wij van LED Gigant hebben de oplossing om LED strips te koelen en zo de kans op het vroegtijdig defect raken van de LED strips wordt hiermee direct tot een minimum beperkt.

 

LED strips & stof

Stof is een veelvoorkomende oorzaak van defecte LED strips. Stof hecht zich gemakkelijk aan LED strips. Doordat een dikke laag stof na verloop van tijd de LED strip heeft bedekt, kan dit het risico op met name brand doen toenemen.  Ook zal de LED strip minder vel branden door de aanwezigheid van een dikke laag stof.

 

LED strips schoonmaken

Het reinigen van LED strips is risicovol, omdat door direct contact met schoonmaakmiddelen of contact met uw vingers of huid de LED strip zal aantasten is dit zeker niet aan te raden. Ook zal een stofzuiger de LED puntjes op de strip beschadigen waardoor de strip in zijn geheel of gedeeltelijk niet meer zal functioneren.

 

De oplossing

LED strip profielen zijn speciaal ontwikkeld om LED strips te koelen, naast de absorptie van de warmte hebben LED profielen nog meer voordelen. Stof krijgt geen kans zich op de LED strip op te hopen, doordat de LED profielen zijn voorzien van een afdekkap die de strip zal beschermen.

 

Schoonmaken van de strip is bovendien niet meer nodig doordat de afdekkap al het stof opvangt, de afdekking is tevens gemakkelijk af te nemen met een doekje of stofzuiger.

Doordat de afdekking de strip in zijn geheel zal beschermen zal de strip zijn levensduur met gemak behalen en kunt u zonder zorgen jarenlang genieten van de strip.

 

Het gebruik van LED profielen

 

LED profielen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Kijk hiervoor op de volgende pagina https://www.led-gigant.nl/led/led-strip-profielen/.

 

Aluminium LED strip profielen van LED-gigant zorgen voor een duurzame afwerking met een mooie, nette en luxe uitstraling. Aluminium LED strip profielen zorgen ervoor dat LED strips minder warm worden en dit zorgt voor een positief effect op de levensduur van LED strips.

 

LED strip profielen zorgen voor een mooie verdeling van het licht van de LED strip. De matte afdekking zorgt er voor dat de LED puntjes van de LED strip niet zichtbaar zijn terwijl u met de heldere afdekking toch de maximale lichtopbrengst behoud. De LED  strip profielen zijn ideaal te gebruiken voor in bijvoorbeeld; uw winkel, uw kantoor of  bij u thuis. Voor al onze LED strips in onze webshop is er een geschikt LED strip aluminium profiel verkrijgbaar. De profielen zijn geschikt voor gebruik binnen als voor gebruik buiten. De LED strip profielen worden standaard gratis geleverd met heldere (transparante ) of opale (witte ) afdekking. (keuze optie).