LED strip afkoelen

U bent zich vast niet bewust van het feit dat led strips bij regelmatig en langdurig gebruik warm worden. Vooral led strips die een hoger verbruik dan 6 watt per hebben worden bij benadering zeer warm. RGBW strips hebben meestal een wattage van meer dan 19 watt per meter. Vooral bij plaatsen waar de led strips met enige regelmatig en langdurig gebruik wordt gemaakt zal de temperatuur behoorlijk toenemen met een verkorte levensduur tot gevolg.

 

De gevolgen van een warme led strip zijn dat deze een stuk minder lang meegaan dan bij een goed gekoelde led strip. De verwachte brandtijd wordt hierdoor vrijwel nooit behaald waardoor u deze een stuk sneller moet vervangen vaak al binnen 2 jaar.

 

Wij van LED-gigant.nl leveren al vele jaren LED profielen in combinatie met LED strips.  Bij een LED strip met een verbruik vanaf 6 watt per meter adviseren wij altijd gebruik te maken van een LED profiel. Deze profielen zorgen ervoor dat de led strips hun warmte via het aluminium profiel kwijt kunnen. De voordelen hiervan zijn dat de led strips veel langer meegaan dan wanneer ze niet goed gekoeld worden. LED strips die in een LED profiel worden geplaatst gaan vele jaren langer mee! Het is de investering dus dubbel en dwars waard.

 

Verder zorgen de profielen ervoor dat de led strips recht gemonteerd worden. Vrijwel alle led strips hebben ook een plakstrip op de achterkant waardoor u het makkelijk in de LED profielen kunt vastplakken zonder dat deze losgaan. Als u een profiel via onze webshop besteld dan krijgt u daar altijd een gratis afdekking bij waarbij u kunt kiezen uit een heldere of opale afdekking.

 

Als u profielen nodig heeft die een hoek van 45 graden hebben dan kunt u deze ook op onze site vinden.

 

Kortgezegd als u wilt dat uw led strips langer en bovendien probleemloos te gebruiken zijn dan adviseren wij u om led profielen te gebruiken.

 

Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van LED profielen t.b.v. de koeling van uw LED strips neem dan contact op met het team van LED-gigant.