LED strips voor een natte sauna

LED strips in uw sauna

 

De meeste sauna’s staan bekent om de vochtige ruimte. Het is hierdoor van belang dat er op een voorzichtige manier omgegaan wordt met elektriciteit. Verlichting is hiervan een belangrijk onderdeel, deze moet waterdicht zijn. Immers wil je geen sauna zonder verlichting, een volledige verduisterende ruimte.

 

Een goede oplossing voor de verlichting is het gebruik van waterdichte LED strips. Ze zijn ideaal voor de sauna ruimte en ook nog eens vrij gemakkelijk te installeren, indien u voor de juiste methode kiest. Een juiste methode is het gebruiken van LED profielen, deze hebben vele praktische voordelen.

 

LED profielen monteren


Het voordeel van LED verlichting gaat verder dan alleen het feit dat het waterdicht is. Zo is het bijvoorbeeld ook flink duurzamer dan andere soorten verlichting. Dit komt omdat het veel minder energie gebruikt dan andere soorten lampen. Daarnaast is het klein en daardoor gemakkelijker te monteren. Met behulp van de strips en de profielen kan bovendien op allerlei soorten manieren worden gewerkt. De strips kunnen kaarsrecht worden gemaakt en worden weggewerkt in bijvoorbeeld muren of plafonds. Het is bovendien zo dat alle strips en profielen op maat gemaakt kunnen worden. Dit is vooral voor sauna’s belangrijk omdat er geen standaardmaten in sauna’s zijn.

 

Sfeer

 

Bezoekers van de sauna gaan gemiddeld meerdere uren naar de sauna, hierdoor is het belangrijks dat er goede verlichting aanwezig is. Je wilt met de LED verlichting een bepaalde sfeer kunnen neerzetten. Dit kan vaak al geregeld worden met de eenvoudigste variant op de LED strip en een speciale schakelaar waarmee de sterkte geregeld kan worden. Zo kan je altijd heel gemakkelijk de juiste sfeer creëren in de sauna voordat je erin stapt.

 

Koelen


Wat belangrijk is, is dat LED verlichting die in een sauna wordt geplaatst ook goed gekoeld wordt. De temperatuur loopt immers flink op in de ruimte. Door de strips in de speciale LED profielen te plaatsen kan dit al een stuk gemakkelijker worden. Zij hebben dan voldoende ruimte om te koelen, dit verlengt de levensduur van de lampen op flinke schaal. De LED strips kunnen daarnaast met speciale transparante afdekking worden bewerkt waardoor de openingen er wel zitten, maar minder aanwezig zullen zijn. 

 

Wat heeft u nodig om uw sauna te verlichten met LED strips?

Hieronder geven wij stap voor stap aan wat u nodig heeft.

led strips installeren

1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht liggen.
Met onze LED profielen heeft u ongekende mogelijkheden bij het gebruik van LED strips. Met name 45 graden profielen zijn uitermate geschikt voor het plaatsen in de nok van een zolder.

1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

2 ) Kies de juiste LED strip voor het verlichten van uw zolder. Onze LED strips zijn leverbaar in 12 volt of 24 volt!
Welke LED strips zijn geschikt voor in de thuisbioscoop?

3 ) LED strip voeding / trafo. Hiermee voorziet u de LED strips van stroom. Wij verkopen zowel 12 volt als 24 volt LED trafo’s.

4 ) LED strip controller
Met een LED strip controller kunt u de LED strip afstandsbediening aansturen. Het installeren van deze controller is tevens kinderlijk eenvoudig.

5 ) LED strip afstandsbediening, hiermee kunt u met behulp van de LED strip controller de LED strips geheel draadloos en zonder te richten aansturen.

6 )  LED voeding stroomkabel, ook kunt ervoor kiezen de trafo rechtstreeks op uw stroompunt aan te sluiten


Welke LED strips zijn geschikt voor het verlichten van uw sauna.

Alle bovengenoemde strips zijn leverbaar v.a. 4,8 watt, 6 watt, 9,6 watt en 12 watt per meter. Afhankelijk van de hoogte van uw badkamer en de diepte van bijvoorbeeld uw badkamer kunt u dus kiezen voor veel of weinig licht.

4,8 watt geeft circa 600 lumen per meter. Dit is ideaal als accent verlichting. De 12 watt LED strips geven ruim 1260 lumen per meter, zeker wanneer u op zoek bent naar veel licht maakt u met een 12 watt LED strip dan de juiste keuze. Vanzelfsprekend geven LED strips van 6 & 9,6 watt per meter ook lichtsterktes waarmee u goed wegkomt.

Mocht u de lichtopbrengst of lichtkleur toch niet de juiste vinden? Geen probleem wij kunnen u gehele order eenvoudig wijzigen voor een zwaardere of juist lichtere LED strip. ( let wel, mits niet alle rollen gebruikt of geplakt zijn).

Klantenservice

VRAGEN ? Bel nu met LED-Gigant, 085-0020244

Voor al uw LED strips & LED profielen komt u naar led-gigant.nl! Wij hebben een zeer groot en bovendien voordelig assortiment LED verlichtingen. Bij ons kunt u gelijk bestellen wat u nodig heeft of u kunt natuurlijk altijd langs komen in onze winkel in Zaandam.

U kunt altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken of uw vragen mailen naar support@led-gigant.nl

Wij zorgen ervoor dat uw bestelling dezelfde dag altijd verstuurd wordt zodat u de volgende dag er al gelijk van kunt genieten. Wij versturen onze pakketten met een track and trace code zodat u altijd kunt zien waar en wanneer uw bestelling precies aankomt, mocht u nou ook nog eens een bestelling plaatsen boven de 75 euro dan rekenen wij u helemaal geen verzendkosten!