LED strip diffuser

U wist het misschien nog niet maar u kunt aluminium led profielen afdekken met afdekkingen of diffusers. Hierdoor krijgen de led strips een mooi diffuus lichtlijn. Met een diffuser is het dus heel erg makkelijk om te bepalen hoe het led licht eruit ziet.

Er zijn twee verschillende diffusers waar u uit kunt kiezen. U kunt kiezen uit een heldere of opale. Het verschil is dat u bij de heldere een stuk beter door de afdekking kunt zien waardoor u dus de afzonderlijke led lampjes beter ziet, en bij de opale afdekking kunt u de afzonderlijke lampjes het minste zien waardoor het dus op één rechte lijn lijkt.

De diffusers zijn gemaakt van polycarbonaat. Het goede aan polycarbonaat als materiaal is dat het bescherming heeft tegen UV licht. Verder is het mooie aan polycarbonaat dat het niet erg snel breekt en het zorgt ervoor dat als er brand is dat het verspreiden ervan vertraagd wordt.

Kortgezegd betekent het dus dat polycarbonaat een zeer duurzaam product is en het ook nog is veilig in gebruik is.

LED strip diffuser gerelateerde vragen en antwoorden

LED Strips

De voordelen van het gebruik van een LED strip diffuser zijn dat het de LED strip een mooiere diffuse lichtlijn geeft. Dit is vooral gunstig als u de LED strip voor decoratieve doeleinden wilt gebruiken. Bovendien kan het ook worden gebruikt als een veiligheidsmaatregel, aangezien het de verspreiding van vuur vertraagt in het geval van een brand.

video: 

Een LED strip diffuser is een afdekking of diffuser die over aluminium led profielen wordt geplaatst. Het geeft de led strips een mooiere diffuse lichtlijn. De diffusers zijn gemaakt van polycarbonaat en zijn er in een heldere of opale variant. Het verschil is dat je met de clear veel beter door de diffuser heen kunt kijken waardoor je de individuele led lampjes beter kunt zien, en met de opal diffuser zie je de individuele lampjes het minst waardoor het lijkt alsof het één rechte lijn is.

video: 

De LED-strip die het meeste licht geeft, is die met de hoogste aan lumen. Bij LED strips kijk je niet alleen naar de wattage, maar ook naar de sterkte van de LED’s. De LED-strip die het meeste licht geeft, is die met de hoogste aan lumen.

video: 

Het verschil tussen een heldere en opale diffuser is dat u bij een heldere diffuser gemakkelijker door de diffuser heen kunt kijken. Zo kunt u de afzonderlijke LED-lampjes beter zien. De opalen diffuser zorgt ervoor dat je de afzonderlijke lampjes niet meer ziet, zodat het lijkt alsof het één rechte lijn is.

video: 

U wist het misschien nog niet maar u kunt aluminium led profielen afdekken met afdekkingen of diffusers. Hierdoor krijgen de led strips een mooi diffuus lichtlijn. Met een diffuser is het dus heel erg makkelijk om te bepalen hoe het led licht eruit komt te zien.

Er zijn verschillende diffusers waar u uit kunt kiezen.

Opaal – tot 80 procent lichtdoorlatend
Helder – 98 procent transparant
Frosted – tot 70 procent transparant
Zwart – tot 50 procent transparant

De diffusers zijn gemaakt van polycarbonaat. Het voordeel van polycarbonaat als materiaal is dat het bescherming geeft tegen UV licht. Verder is het mooie aan polycarbonaat dat het niet erg snel breekt en het zorgt ervoor dat als er brand is dat het verspreiden ervan vertraagd wordt.

Kort gezegd betekent het dus dat polycarbonaat een zeer duurzaam product is en het ook nog is veilig in gebruik is.

video: 

Nee, het is niet nodig om een LED strip diffuser te gebruiken bij LED strips. Wilt u echter uw LED strips een mooiere diffuse lichtlijn geven, dan is het wel aan te raden om een LED strip diffuser te gebruiken.

video: 

Om te berekenen hoeveel LEDs er per meter nodig zijn, deelt u het totale aantal LEDs door de lengte van de LED strip in meters. Bijvoorbeeld, een strip van 5 meter lang heeft 300 LEDs nodig (5 / 1 = 5).

video: 

Het verschil tussen een heldere en opalen diffuser is dat je met de heldere diffuser veel beter door de diffuser heen kunt kijken zodat je de afzonderlijke LED-lampjes beter kunt zien, en met de opalen diffuser zie je de afzonderlijke lampjes het minst zodat het lijkt alsof het één rechte lijn is.

video: 

LED Profielen

Afhankelijk van het type LED profiel en de gekozen afdekking zijn er enkele opties om de afdekking in het LED profiel te krijgen.

Voor vrijwel alle type LED profielen is klikken de enige optie.

U plaatst de afdekking alsvolgt:

Leg de afdekking parallel op het profiel. druk deze er horizontaal voorzichtig met de lipjes in.

Zodra het 1e deel van de afdekking in het LED profiel zit drukt u deze voorzichtig en met beleid verder het profiel in.

U werkt door tot het einde en de afdekking zit muurvast. U kunt desgewenst de profielen met op de kop monteren zonder dat de afdekkingen eruit kunnen vallen!

Succes met de installatie van uw LED klikafdekking.

video: 

Naast het verschil in kleur is het belangrijkste verschil dat de heldere LED profiel afdekking 98% licht doorlaat,
terwijl onze LED profielen met opale afdekking ongeveer 70/80% licht doorlaten.

Ook bestaan er nog frosted covers welke circa 80/90% licht doorlaten.

Wilt u liever een zwarte LED profiel cover? Deze laat circa 50% van het licht door.

video: