Verticale Lichtlijn

Wij ontvingen van deze klant de vraag om een aantal trappenhallen van verticale LED lichtlijnen te voorzien.
De totale lengte voor de LED strips op de wanden is 3 x 300cm en 1 x 5 meter.
De klant stelde tevens eis dat de LED strips natuurlijk wit licht op de wanden uitstraalt.
Dimmen is niet noodzakelijk en de verlichting dient alleen aan en uitgeschakeld te kunnen worden. Omdat de LED lichtlijnen als hoofdverlichting worden toegepast is er veel licht gewenst.
Wij zijn de aanvraag direct uitgebreid gaan uitwerken om tot het gewenste eindresultaat te kunnen komen.

Hieronder omschrijven wij stap voor stap welke verlichting er in deze trappenhal is toegepast:

Op de muren is er LED profiel W12 toegepast. Dit is een praktisch opbouw LED profiel waarbij de LED strip aan de bovenzijde in het profiel wordt geplakt. Om de LED strip te beschermen plaatsten wij een ronde opaal/melkwitte afdekking in het profiel. De profielen zijn met speciale 2 componentenlijm tegen de wand vastgezet. Het op maat zagen van de profielen is eenvoudig uitgevoerd met een aluminium zaagblad.

In de hoeken is het profiel in verstek gezaagd en gemonteerd, waarbij het profiel in een u vorm is geplaatst.

verticale-lichtlijn-led-stripled wandprofiel

Bekijk hier onze speciale LED wandprofielen voor LED strips.

Als verlichting voor verticale lichtlijnen is gekozen voor een LED strip met een kelvin waarde van 4000. 4000 kelvin is vergelijkbaar met daglicht wit en wordt ook wel natuurlijk wit licht genoemd.

kleuren temperatuur kelvin led verlichting

Omdat de klant de specifieke eis stelde dat de verlichting als hoofdverlichting gebruikt zal worden, hebben wij een LED strip geadviseerd met een verbruik van 12 watt per meter. Deze LED strips geven een mooi lichteffect richting zowel de wand als het plafond. De lumen opbrengst van deze LED strips is 1280 lumen per meter!
Doordat de LED strip 12 watt per meter verbruikt is het energieverbruik relatief laag wat ten gunste is voor de energiekosten van de klant.

De klant vroeg specifiek om 24 volt LED strips.

Omdat wij vanuit LED gigant vele professionele omgevingen van LED verlichting hebben voorzien weten wij als geen ander hoe belangrijk de kwaliteit van onze verlichting en toebehoren dient te zijn, zeker wanneer de LED strip veelvuldig in gebruik is.

Bekijk hier onze 24 volt natuurlijk witte LED strips.

Er is voor een klant niks vervelender dan een voeding die geluid maakt door de aanwezigheid van onvoldoende koeling. Om dit probleem te voorkomen hebben wij voor dit project speciale stof en waterdichte voedingen geleverd. Deze voedingen hebben een gesloten behuizing en zijn dusdanig ontwikkeld dat er geen koelvin nodig is. Deze LED voedingen zijn in het plafond in de verwerkt. Om de klant te voorzien van extra garantievoorwaarden hebben wij deze LED voedingen met 5 jaar garantie geleverd.
LED-Trafo-200-Watt-24-Volt-waterdicht

De totale lengte van de LED verlichting is 14 meter. Gezien het gunstige verbruik van de LED strip van 12 watt per meter is er slechts 168 watt verbruik. Wij hebben voor deze klant een 200 watt LED voeding geleverd.

De totale kosten voor dit project zijn erg laag. Wij hanteren tevens speciale projectprijzen.
Mocht u zelf op zoek zijn naar LED verlichting voor uw hotel of gastenverblijf?
Stuur dan uw offerte aanvraag naar LED-Gigant.nl en klik hier.

Uiteraard kunt u ook gewoon even bellen!

Met vriendelijke groet,

Team LED-Gigant.nl