LED strips waterdicht maken

LED strips waterdicht maken

Om LED strips waterdicht te kunnen maken, kunt u gebruik maken van een transparante spray die online verkrijgbaar is in onze webshop. De spray zorgt ervoor dat de speciale siliconen laag op de LED strips niet wordt aangetast en meteen waterdicht gemaakt wordt. Door de beschermende spray is uw LED strip in één keer waterdicht.

Om er voor te zorgen zowel de LED strips als de LED profielen waterdicht worden, adviseren wij de profielen af te dichten met de handige eindkapjes. Deze voorziet u van een laag uit de spuitbus en vervolgens is het geheel 100% waterdicht.

Ook kunt u hiervoor bij voorkeur een goede kit gebruiken!

Waterdichte LED strips

Waterdichte LED strips zijn te gebruiken voor binnen- en buitenshuis. Wij adviseren altijd gebruik te maken van waterdichte LED strips indien deze gemakkelijk worden blootgesteld aan bijvoorbeeld; stof, aanrakingen of bijvoorbeeld condens of regen.

Onze waterdichte LED strips met een minimaal waterdichtheid van IP64/IP65/IP66/IP67 en zelfs IP68, zijn zeer praktisch en er zijn vele toepassingsmogelijkheden. Onze voordelige waterdichte LED strips zijn gemaakt voor de Europese markt en bieden u betrouwbare kwaliteit. Met LED strips heeft u de mogelijkheid om iedere gewenste ruimte van extra sfeer te voorzien.

Inkorten waterdichte LED strips

Het inkorten van waterdichte LED strips is zeer eenvoudig. U knipt deze LED strips gewoon af op de aangegeven plaats (om de 2,5 / 5 of 10 cm afhankelijk van de LED strip) Om de strips weer volledig waterdicht te maken adviseren wij om wederom gebruik te maken van onze speciale spray. Met deze spray maakt u de afgeknipte strip in enkele seconden weer volledig waterbestendig.

Waterdichte LED strip voeden
Het voeden van waterdichte LED strips werkt het beste in combinatie met onze waterdichte trafo’s. Ook de trafo’s zijn voorzien van een IP waarde van minimaal IP65. Al onze LED trafo’s zijn gemaakt van de beste materialen, daarom geven wij u 5 jaar garantie op al onze waterdichte LED trafo’s.

Heeft u vragen over het waterdicht maken van LED strips & LED profielen, neem dan gerust contact op met het team van LED-gigant.nl