LED strip wandprofielen

led-wandprofiel

Wij ontvingen van onze klant de vraag om de hotelkamers van LED lichtlijnen te voorzien.
De totale lengte voor de LED strips op de achterwand is 2 x 180cm, 2 x 240cm en voor onder de kastjes aan beide kanten van het bed 60cm LED strips.
De klant stelde de eis dat de LED strips mooi natuurlijk wit licht op de muur en het plafond uitstraalt. Het licht van de LED strips onder de kastjes dient subtiel naar de grond te schijnen en dient niet te overheersend aanwezig te zijn.
Dimmen is niet noodzakelijk en de verlichting dient alleen aan en uitgeschakeld te kunnen worden.
Wij zijn de aanvraag direct uitgebreid gaan uitwerken om tot het gewenste eindresultaat te kunnen komen.

Hieronder omschrijven wij stap voor stap welke verlichting er in deze hotelkamer is toegepast:

LED strip wandprofielen zijn bij ons in verschillende soorten en maatvoeringen verkrijgbaar.
Wij krijgen regelmatig de vraag welke LED profielen er geschikt zijn voor wandmontage, zo ook van deze klant.

led muur profielled muur profiel e1509711652962

Op de achterwand is er als basis LED profiel W12 gebruikt. Dit is een mooi opbouw wandprofiel waarbij er aan de bovenzijde LED strip kan worden geplakt. Om de LED strip te beschermen plaatsten wij een ronde opaal/melkwitte afdekking in het profiel. De profielen zijn met speciale montageklemmen op de achterwand geplaatst. Het op maat zagen van de profielen is zeer eenvoudig uit te voeren met een aluminium zaagblad.

Onder de nachtkastjes is er gekozen voor LED profiel PL2 met een platte opaal kleurige afdekking. Dit profiel is vastgezet onder de kastjes en is “hufterproof”.

Bekijk hier onze speciale LED wandprofielen voor LED strips.

led strip natuurlijk wit 4000k 24v

Als verlichting voor de achterwand is gekozen voor een LED strip met een kelvin waarde van 4000. 4000 kelvin is vergelijkbaar met daglicht wit en wordt ook wel natuurlijk wit licht genoemd.

kleuren temperatuur kelvin led verlichting

Omdat de klant de specifieke eis stelde dat de verlichting niet te overheersend aanwezig in de kamer diende te zijn hebben wij een LED strip geadviseerd met een verbruik van 6 watt per meter. Deze LED strips geven een mooi lichteffect richting zowel de wand als het plafond en ook is het een subtiele strip voor onder de nachtkastjes aan beide kanten van het bed.
Doordat de LED strip slechts 6 watt per meter verbruikt is het energieverbruik laag wat ten gunste is voor de energiekosten van de klant.

Omdat wij vanuit LED gigant vele professionele omgevingen van LED verlichting hebben voorzien weten wij als geen ander hoe belangrijk de kwaliteit van onze verlichting en toebehoren dient te zijn.

Er is niks vervelenders dan een voeding die lawaai maakt door de aanwezigheid van onvoldoende koeling. Om dit probleem te voorkomen hebben wij speciale stof en waterdichte voedingen geleverd. Deze voedingen hebben een gesloten behuizing en zijn dusdanig ontwikkeld dat er geen koelvin nodig is. Deze LED voedingen zijn in de hotelkamer in de achterwand verwerkt. Om de klant te voorzien van extra garantievoorwaarden leveren wij deze LED voedingen met 5 jaar garantie.
100 watt led voeding

De totale lengte van de LED verlichting is 9,6 meter. Gezien het gunstige verbruik van de LED strip van 6 watt per meter is er slechts 57,6 watt verbruik. Wij hebben echter een 100 watt LED voeding geleverd waarop ook de overige LED verlichting is aangesloten.

De totale kosten voor dit project zijn enorm scherp. Wij hanteren tevens speciale projectprijzen.
Mocht u zelf op zoek zijn naar LED verlichting voor uw hotel of gastenverblijf? Stuur dan uw offerte aanvraag naar LED-Gigant.nl en klik hier.

Uiteraard kunt u ook gewoon even bellen!

Met vriendelijke groet,

Team LED-Gigant.nl