Blog

LED profielen & LED strips voor een scheidingsmuur of wand.

Wij van LED-gigant.nl zijn leverancier en groothandel in een enorm aantal verschillende LED profielen. Bij installaties m.b.t. afscheidingswanden of scheidingsmuren zijn er tal van installatie mogelijkheden te bedenken.

Ons doel is om voor u de ideale lichtlijn te creëren. Een LED lichtlijn welke volledig aansluit bij uw wensen.

LED profielen kunnen in of tegen de scheidingswand worden gemonteerd. Voor het inbouwen van LED profielen leveren diverse inbouw LED profielen uit eigen voorraad.

Voor het opbouwen van LED profielen in combinatie met LED strips leveren wij een groot assortiment opbouw LED profielen.

Omdat niet het LED profiel maar ook de kwaliteit licht bepalend is voor het eindresultaat bieden wij tal van opties.

Wanneer u gaat voor een 100% egale lichtlijn dan bieden COB LED strips uitkomst.
Gaat u voor de hoogst mogelijk kwaliteit licht waarbij kleuren 100% worden weergegeven dan zijn onze hoge CRI LED strips ideaal.

Omdat vrijwel geen enkele LED installatie en/of opstelling gelijk is helpen wij u graag op weg.

Vraag via deze weg direct uw offerte aan voor uw LED muur project en wij sturen u digitaal een geheel vrijblijvende offerte toe. Liever langskomen om alle mogelijkheden op het gebied van LED wandverlichting, onze winkel is 6 dagen per week geopend.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 256 MB.

  Verbinding’s problemen Zigbee met Philips Hue bridge

  Controllers zijn onvindbaar

  Als u de Hue bridge voor de eerste keer gaat koppelen met de ledverlichting is het belangrijk dat de hue bridge in de buurt is van de Led controllers, liefst zo dicht mogelijk! Na dat u verbinding heeft gemaakt kunt u de bridge op de gewenste plek monteren. Wij adviseren echter wel om de bridge het liefst in de zelfde ruimte te plaatsen als de verlichting. Dat is niet perse een must, maar het kan verbinding’s problemen op ten duur wel voorkomen.

  Controllers vallen soms weg / Controllers zijn onvindbaar

  Oplossing 1

  Dit kan te maken hebben met verstoringen in het Wifi signaal of de verbinding tussen de Hue bridge en de controllers. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de verbinding van de buren storend is voor uw Led systeem. Via de app Wifi analyzer die gratis te downloaden is in de Google Play en App store kunt u controleren of de frequentie van het wifi netwerk in het zelfde frequentie gebied zit als die van uw buren. In dat geval kunt u via de router instellingen de frequentie eventueel veranderen. Overwegend doen routers dit automatisch maar dit werkt in sommige gevallen niet altijd. Door het IP adres van uw netwerk in te toetsen in de zoekbalk van uw browser kunt u met een wachtwoord inloggen in uw router om de wifi instellingen te wijzigen. Meestal is de frequentie instelling te vinden onder het kopje Draadloos netwerk.

  Oplossing 2

  In de Hue app kunt u in de instellingen het kanaal van de Zigbee controllers veranderen. Meestal wordt er door de bridge automatisch een kanaal gekozen, maar ook hiervoor geld dat dit niet altijd werkt. In de meeste gevallen zit hier het probleem in!

  Oplossing 3

  Hue bridges worden vaak in meterkasten geplaatst direct aan de router met veel elektronica erin gekwakt. De Hue bridge zit dan verder van de verlichting af en vaak zitten er meerdere wandjes tussen de meterkast en de verlichting. Hierdoor is de kans op plotse verbinding problemen vele malen groter. Wij hebben vaak gezien dat wanneer de Hue bridge in de woonkamer wordt aangesloten, dat de verbinding problemen verholpen zijn.

  De verwijderde Led strip(s) / controller(s) zijn wel verbonden met de Hue Bridge En reageren wel op de algemene aan en uitknop, maar zijn niet meer terug te vinden en in te programmeren in een zone

  Het opnieuw aanzetten van de bridge kan hierbij helpen! Wanneer de bridge weer volledig opgestart is kunt u in de nieuwe Hue app onder het kopje niet toegewezen lampen, uw lamp zien verschijnen!

  In sommige gevallen werkt het ook als u de controller ontkoppelt van de voeding en even 30 seconden wacht en deze weer aansluit.

  Als het bovenstaande niet werkt zou u ook de controller kunnen resetten. Dit doet u door met het voedingssnoer of de + kabel 5x erin en eruit te halen zodat de controller 5x aan en uit gaat. Deze zal door middel van een knipperlicht op de led verlichting laten zien dat de reset gelukt is.

  Led verlichting geeft andere kleuren dan de scene die ik aan vink

  Dit is een Bug in de software van de Hue app. wij verwachten dat daar een update voor komt. Het kan overigens geen kwaad om goed te controleren of de kleuren van het aansluitsnoer van de led strip in de juiste port van de controller zitten!

  Hoeveel meter aansluitkabel kun je aan een Led strip solderen?

  Dit is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: de dikte van de kabel , het type Led strip, de lengte van de Led strip en het verbruik van het hele Led systeem. Voltage speelt ook een belangrijke rol.

  Hoe hoger het voltage van het hele Led systeem hoe meer lengte u kunt overbruggen om met een Led aansluitsnoer van de Led strip naar de transformator te gaan. Overwegend adviseren wij om niet meer dat 2 meter aan Led strip aansluitkabel te bevestigen aan een Led strip die één kleur weergeeft bijvoorbeeld wit.

  Bij een RGB/WW/CCT ( Multicolor Led strip ) adviseren wij om niet meer dan 1 meter aan de Led Strip te bevestigen. Dit heeft te maken met de kabeldikte van de multicolor Led strips, deze zijn veel dunner dan een Single color Led strip waardoor er meer voltage verlies ontstaat.

  In sommige situaties is het heel lastig om om de transformator dichtbij de strip te plaatsen waardoor er geen andere mogelijkheid is dan toch een langere Led aansluitkabel te bevestigen. het gevolg hiervan is dat de Led strip ontzettend veel helderheid verliest en het lichtopbrengst dus kan tegenvallen.

  Om helderheid en voltage verlies zoveel mogelijk tegen te gaan adviseren wij om een stuk dikkere aansluitsnoer te bevestigen aan het dunne Led strip aansluitsnoer. Dit kan door bijvoorbeeld te solderen of ons klik systeem te gebruiken. Zie afbeelding hieronder. Hou hierbij rekeningmet het feit dat hoe langer het snoer van de Led strip naar de transformator is hoe dikker het aansluitsnoer moet zijn om helderheid en voltageverlies te voorkomen.

  Heeft u advies nodig voor het realiseren van uw project? Het team van LED-gigant.nl staat voor u klaar. Kom gerust langs in onze LED winkel of stel uw vraag via het offerte formulier op de website.

  Webshoplink naar dit klemsysteem:

  Welke dim technieken voor LED zijn er?

  Er zijn diverse technieken en mogelijkheden om LED verlichting te dimmen of te versterken. In vroegere tijden werkte fase afsnijding en fase aansnijding altijd vlekkeloos. De dimcurve bij fase aan- en fase afsnij was altijd mooi het enige probleem dat soms ontstond bij traditionele lampen was een lichte brom in de dimmer.

  Vandaag de dag zijn er vele technieken om LED met de daarbij behorende problemen of liever gezegd uitdagingen.

  Wij van LED-gigant.nl leggen uw graag aan de hand van korte voorbeelden een aantal van deze technieken met de bijboherende nadelen maar liever de voordelen uit.

  Welke dimtechnieken zijn er voor LED?

  De basis dimtechniek (ook wel triac genoemd)

  Fase afsnijding, Fase aansnijding, Triac

  De basis techniek om te dimmen heet triac en werkt in veel gevallen goed met LED. Wanneer wij een nadeel van de techniek moeten benoemen dan is dit het feit dat er geen vast protocol is vastgelegd tussen de verschillende aanbieders en fabrikanten uit binnen en buitenland. Dit kan ervoor zorgen dat niet alle triac dimmers van alle fabrikanten dezelfde dimcurve geeft. Wel is het zo dat de dimcurve altijd zeer acceptabel en goed verloopt.

  In de basis LED dimtechniek bestaan er twee soorten dim typen:

  Het zogeheten fase aansnijding en het afsnijdings principe waarbij het type licht (LED) bepaalt welke techniek je moet toepassen. Bij een niet juiste keuze van de dimmer in combinatie met bijvoorbeeld LED lampen kan dit een brommerig geluid, lichtflikkering of defecten veroorzaken.

  Voordelen van triac dimmen

  • Lage aanschafprijs
  • Draadloos te gebruiken d.m.v. zigbee
  • Eenvoudig toe te passen
  • 2 aansluitdraden
  • Erg stabiel dimbereik: 10 – 100%

  Nadelen triac

  • Lage kwaliteit bij slechte partijen
  • Lichtbron bepalend
  • Externe apparaten kunnen voor ruis zorgen
  • Niet tot 0 dimbaar.
  • Geen vast protocol onder fabrikanten

  Laat u goed adviseren door LED-gigant.nl als het gaat om het dimmen van Triac, fase afsnijding of fase aansnijding LED. Kom langs in onze LED winkel of bestel online. Onze triac fase oplossingen werken altijd vlekkeloos

  De 1-10V dim techniek is een tussen fabrikanten vastgeld dim protocol hoe het signaal dient te worden verzonden en te ontvangen. Iedere fabrikant/leverancier moet zich houden aan dit principe. Deze techniek is er al tientallen jaren en werkt zeer goed met LED drivers. De verlichting is stabiel en zeer goed dimbaar.

  • stabiel en betrouwbaar
  • vast protocol ongeacht fabrikant
  • 1-10v betrouwbaar door stabiliteit
  • 8% tot 100% dimcurve
  • Werkt met een 1-10v wanddimmer
  • Ook draadloos mogelijk middels zigbee

  Nadelen 1-10V dim techniek 1 tot 10 volt 

  Voordelen 1 tot 10 volt dimtechniek

  • Vertaging in de laagst gedimde stand mogelijk
  • 4 draads techniek

  Laat u goed adviseren door LED-gigant.nl als het gaat om het dimmen middels 1-10v LED. Kom langs in onze LED winkel of bestel online.

  Dali Dimtechniek

  DALI dimmen is een tussen fabrikanten vastgesteld protocol hoe het signaal wordt verzonden en/of wordt ontvangen. 1-10V LED techniek bestaat al jaren. In de praktijk wordt deze techniek toegepast in zogehete KNX installaties. Het mega voordeel van DALI dimmen is het maximale dimbereik tezamen met een de stabiliteit van de lichtbron!

  Voordelen Dali

  • Stabiliteit
  • Dimbereik 0,1 tot 100%
  • Geschikt voor KNX
  • Draadloos Dali mogelijk

  Nadelen Dali

  • Aanschaf
  • 4 aderige techniek is arbeidsintensief

  Laat u goed adviseren door LED-gigant.nl als het gaat om het dimmen middels DALI. Kom langs in onze LED winkel of bestel online.

  DMX dimtechniek

  DMX is een technische taal waarmee met name verlichting en effecten met elkaar onderling kunnen communiceren. De lichtsturing gaat dmv een speciaal paneel of 1 van onze dmx aansturingen.

  Voordelen DMX

  • Stabiliteit
  • Betrouwbaar
  • Dimbereik 0,1 tot 100%
  • Geschikt voor draadloze of bekabelde toepassingen

  Nadelen DMX

  • DMX techniek is arbeidsintensief

  Laat u goed adviseren door LED-gigant.nl als het gaat om het dimmen middels DMX. Kom langs in onze LED winkel of bestel online.

  Spotjes draadloos dimmen

  Wij krijgen regelmatig vragen of het mogelijk is om spotjes of LED spotjes draadloos te dimmen. vOp deze vraag hebben wij niet alleen het antwoord maar ook de oplossing in huis.Het draadloos dimmen van LED spots was nog nooit zo eenvoudig dankzij LED-gigant.nl. De eenvoudigste oplossing is onze draadloze dimmer set te bestellen.Hiermee heeft u de mogelijkheid 300 watt fase dimmers te dimmen.

  Hang de MiBoxer AC triac RF+Push dimmer tussen uw 230v aansluiting en de voeding(en) van uw LED spot(s). Vervolgens verbind u de remote met de controller en het dimmen kan beginnen!

  4 zone dimmerset draadloos fase afsnijding triac

  Bestel hier onze draadloze fase dimmer set met afstandsbediening.

  Bestel hier onze draadloze fase dimmer set met 1 zone wandsturing

  Bestel hier onze draadloze fase dimmer set met 4 zone wandsturing

  Losse fase dimbare LED controllers van MiBoxer by Milight besteld u hier.

  triac wanddimmer milight 1

  Afhankelijk van de kwaliteit van uw fase dimbare LED voeding heeft deze oplossing een erg smoothe dimcurve. Het dimmen zal vlot en soepel gaan.

  Indien u nog niet in het bezit bent van fase dimbare LED voedingen dan helpen wij u graag bij het maken van uw keuze.

  Wij leveren LED fase dimbare voedingen in zowel 12 als 24 volt. Hiermee kunt u LED verlichting zoals LED strips fase gestuurd dimmen.

  Kom gerust langs voor een demonstratie, wij leveren alle LED voedingen direct uit eigen voorraad met maar liefst 5 jaar garantie, en ook nog eens voor de laagste online prijzen!

  Wij zien u graag terug in onze winkel.

  RGBW mi light remote en RGBW controller pairen of koppelen

  Wij krijgen regelmatig de vraag hoe u onze RGBW mi light led controllers kunt instellen.

  Bekijk onze handige demonstratie video en ontdek hoe simpel u onze mi RGBW light controllers met de afstandsbediening kunt verbinden.

  U bent tevens van harte welkom in onze MiLight Showroom voor een uitgebreide demonstratie

  Wij krijgen regelmatig de vraag hoe u onze RGB mi light led controllers kunt installeren.

  Bekijk onze handige demonstratie video en ontdek hoe simpel u onze mi light controllers met de afstandsbediening kunt verbinden.

  U bent tevens van harte welkom in onze MiLight Showroom voor een uitgebreide demonstratie.

  U bent tevens van harte welkom in onze MiLight LED Showroom voor een uitgebreide demonstratie.

  LED verlichting op de boot

  Ook voor op de boot is led verlichting een mooie oplossing om uw boot er nog mooier uit te laten zien. Led strips zijn de manier om uw kajuit een gave Touch te geven, denk hierbij bijvoorbeeld aan een strakke LED lichtlijn om het bed, mooie verlichting onder de trap of een lichtlijn onder het keukenblad in de kombuis.

  led strip profiel boot

  Veel boten werken op een 12 volt of 24 volt systeem waarvoor dus geen transformator meer nodig is. Wij verkopen ook compleet waterdichte led strips zodat u ook bijvoorbeeld de open kajuit of de gangboorden super mooi kunt verlichten. In een boot is natuurlijk niet alles recht, daarvoor hebben wij buigbare led profielen  zodat u de vormen van de boot kunt aannemen bij het monteren van de profielen. Informeer naar de mogelijkheden.

  Nog niet overtuigd of wilt u meer informatie ? neem dan contact met ons op via de telefoon: 0850020244 of stuur een mail naar support@led-gigant.nl. ook bent u 6 dagen in de week van harte welkom in onze LED showroom.

  boot led strips profielen

  Sportschool verlichting ’s advies

  Ledverlichting voor een sportschool.

  Het verlichten van een sportschool is altijd een grote uitdaging, er zijn ontelbare verschillende mogelijkheden voor het verlichten van een sportschool.

  led verlichting sportschool

  Zo kun je bijvoorbeeld een wand of plafond uitlichten, of unieke lichtlijnen creëren tussen de apparatuur. Doordat er dus zoveel mogelijkheden zijn voor het aanbrengen van verlichting, kan het gebeuren dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

  Hier is Led-gigant u graag van dienst! Wij hebben erg veel ervaring in het verlichten van sportscholen, hierdoor bent u aan het juiste adres voor uw project!

  Onze led strips in combinatie met onze led profielen zijn eenvoudig en professioneel weg te werken in uw sportschool, waardoor u ervoor zorgt dat uw sportschool de mooiste uit de hele buurt wordt!

  Wij ontnemen alle zorg uit handen en zorgen ervoor dat u alleen de montage hoeft te doen!

  Wilt u meer informatie met betrekking tot het verlichten van uw sportschool, of heeft u hulp nodig met het samenstellen van uw project?

  Aarzel niet en neem direct contact met ons op!

  U kunt ons telefonisch bereiken op 0850020244, of u kunt ons een email sturen op Support@led-gigant.nl

  Ook bent u welkom in onze Led showroom in Purmerend, waar wij onder genot van een lekker bakje koffie samen met u uw verlichting ’s project uitwerken!

  Wij zijn 6 dagen per week geopend, kijk voor de actuele openingstijden op onze google bedrijfspagina.

  Wat is een flexibele LED strip

  Een flexibele LED strip is een uniek en te gek verlichtingsproduct. Om een juiste keuze te maken is LED gigant u graag van dienst, kom langs in onze showroom of stuur ons uw offerteaanvraag.

  Wat is een flexibele LED strip?

  Een LED strip bestaat is een gemaakt op een flexibele kunststof plaat genaamd PCB, hierop zijn de LED chips en andere noodzakelijke componenten gemonteerd. De LED chips zitten op een gelijkmatige verdeelde afstand van elkaar op deze PCB.
  Flexibele LED strips worden afhankelijk van de gewenste toepassing soms voorzien van een waterdichte siliconen toplaag of volledige siliconen behuizing of een speciale waterbestendige epoxy toplaag, die beschermd tegen bijvoorbeeld vocht en stof. Onze LED strips zijn daarnaast voorzien van dubbelzijdige 3m tape, waarmee de LED strip aan een bij voorkeur aluminium oppervlak kan worden vastgeplakt. Al onze LED strips hebben een witte PCB op printplaat. Deze kunnen echter op wens in iedere gewenste kleur worden geproduceerd.

  Wat zijn de producteigenschappen van een flexibele LED strip?

  Onze LED strips zijn er in diverse soorten en maten. Iedere lichttoepassing vereist een LED strip die hierbij past, wij adviseren u hierover graag persoonlijk in onze LED showroom, kom gerust langs of stuur ons uw offerte aanvraag.

  • Er zijn LED strips met 1 vaste kleur
  • Er zijn LED strips met meerdere kleuren in 1 strip deze noemen wij dual white LED strips.
  • Er zijn RGB LED strips met de mogelijkheid iedere gewenste kleur in te stellen
  • RGBW of RGBWW LED strips hebben naast kleur ook de mogelijkheid voor wit (RGBW) of (RGBWW) warm wit in te stellen.
  • RGBCCT LED Strips hebben naast kleur ook de mogelijkheid iedere gewenste kleur wit in te stellen. 
  • Flexibele LED strips waarvan alle leds tegelijkertijd dezelfde kleur hebben noemen wij enkel kleurige LED strips
  • LED strips waarvan de individuele LED’s of groepen (segmenten) LED’s aan te sturen zijn noemen wij adresseerbare LED’s.
  • Er zijn LED strips welke geschikt zijn voor natte omgevingen en vochtige ruimtes of die zelfs onderwater kunnen worden geplaatst, deze beginnen bij IP64/IP65 tot Ip67/IP68, LED strips voor binnen zijn IP20.

  Welke soort LED strips kunt u bij LED gigant kopen?

  LED strips in 5 volt
  LED strips in 12 volt
  LED strips in 24 volt
  LED strips in 48 volt (meest unieke)

  Onze LED strips beginnen bij 60 led’s per meter, 64 led’s per meter, 96 led’s per meter, 120 led’s per meter, 128, led’s per meter, 192 led’s per meter, 240 led’s per meter, 300 led’s per meter, 320 led’s per meter en zelfs COB LED strips met 480 LED’s per meter.

  De flexibele LED strips zijn leverbaar in 2500 kelvin, 2700 kelvin, 3000 kelvin, 4000 kelvin, 6000 kelvin en nog veel meer enkel kleurige mogelijkheden.

  Hoe monteer je een LED strip LED strip

  U kunt er voor kiezen om LED strips direct op de ondergrond te plakken, met de 3m tape aan de achterzijde van de LED strip. Onze ervaring is dat dit geen duurzame oplossing is. Ongeacht of de oppervlakte droog en vetvrij is zal de LED strip naar verloop van tijd loslaten met een onregelmatig lichteffect tot gevolg. De 3m tape is niet geschikt om opnieuw goed te laten hechten aan de ondergrond. Om dit probleem op te lossen en een duurzame montage te realiseren adviseren wij gebruik te maken van onze LED profielen. LED profielen zorgen ervoor dat de 3m tape goed hecht en de LED strip kaarsrecht wordt geplaatst. De afdekking op het profiel zorgt hierbij voor de nodige bescherming tegen o.a. stof en vocht (condens).
  De toepassingsmogelijkheden van LED profielen zijn vrijwel eindeloos, u kunt deze inbouwen in muren, wanden en verlaagde plafonds. Wij hebben een aanbod van meer dan 250 soorten LED profielen uit voorraad leverbaar.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs in onze LED winkel of stuur ons uw offerte aanvraag.

  Selecteer een Afleverpunt