Blog

Spotjes draadloos dimmen

Wij krijgen regelmatig vragen of het mogelijk is om spotjes of LED spotjes draadloos te dimmen. vOp deze vraag hebben wij niet alleen het antwoord maar ook de oplossing in huis.Het draadloos dimmen van LED spots was nog nooit zo eenvoudig dankzij LED-gigant.nl. De eenvoudigste oplossing is onze draadloze dimmer set te bestellen.Hiermee heeft u de mogelijkheid 300 watt fase dimmers te dimmen.

Hang de MiBoxer AC triac RF+Push dimmer tussen uw 230v aansluiting en de voeding(en) van uw LED spot(s). Vervolgens verbind u de remote met de controller en het dimmen kan beginnen!

Bestel hier onze draadloze fase dimmer set met afstandsbediening.

Bestel hier onze draadloze fase dimmer set met 1 zone wandsturing

Bestel hier onze draadloze fase dimmer set met 4 zone wandsturing

Losse fase dimbare LED controllers van MiBoxer by Milight besteld u hier.

Afhankelijk van de kwaliteit van uw fase dimbare LED voeding heeft deze oplossing een erg smoothe dimcurve. Het dimmen zal vlot en soepel gaan.

Indien u nog niet in het bezit bent van fase dimbare LED voedingen dan helpen wij u graag bij het maken van uw keuze.

Wij leveren LED fase dimbare voedingen in zowel 12 als 24 volt. Hiermee kunt u LED verlichting zoals LED strips fase gestuurd dimmen.

Kom gerust langs voor een demonstratie, wij leveren alle LED voedingen direct uit eigen voorraad met maar liefst 5 jaar garantie, en ook nog eens voor de laagste online prijzen!

Wij zien u graag terug in onze winkel.

RGBW mi light remote en RGBW controller pairen of koppelen

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe u onze RGBW mi light led controllers kunt instellen.

Bekijk onze handige demonstratie video en ontdek hoe simpel u onze mi RGBW light controllers met de afstandsbediening kunt verbinden.

U bent tevens van harte welkom in onze MiLight Showroom voor een uitgebreide demonstratie

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe u onze RGB mi light led controllers kunt installeren.

Bekijk onze handige demonstratie video en ontdek hoe simpel u onze mi light controllers met de afstandsbediening kunt verbinden.

U bent tevens van harte welkom in onze MiLight Showroom voor een uitgebreide demonstratie.

U bent tevens van harte welkom in onze MiLight LED Showroom voor een uitgebreide demonstratie.

LED verlichting op de boot

Ook voor op de boot is led verlichting een mooie oplossing om uw boot er nog mooier uit te laten zien. Led strips zijn de manier om uw kajuit een gave Touch te geven, denk hierbij bijvoorbeeld aan een strakke LED lichtlijn om het bed, mooie verlichting onder de trap of een lichtlijn onder het keukenblad in de kombuis.

Veel boten werken op een 12 volt of 24 volt systeem waarvoor dus geen transformator meer nodig is. Wij verkopen ook compleet waterdichte led strips zodat u ook bijvoorbeeld de open kajuit of de gangboorden super mooi kunt verlichten. In een boot is natuurlijk niet alles recht, daarvoor hebben wij buigbare led profielen  zodat u de vormen van de boot kunt aannemen bij het monteren van de profielen. Informeer naar de mogelijkheden.

Nog niet overtuigd of wilt u meer informatie ? neem dan contact met ons op via de telefoon: 0850020244 of stuur een mail naar support@led-gigant.nl. ook bent u 6 dagen in de week van harte welkom in onze LED showroom.

Sportschool verlichting ’s advies

Ledverlichting voor een sportschool.

Het verlichten van een sportschool is altijd een grote uitdaging, er zijn ontelbare verschillende mogelijkheden voor het verlichten van een sportschool.

Zo kun je bijvoorbeeld een wand of plafond uitlichten, of unieke lichtlijnen creëren tussen de apparatuur. Doordat er dus zoveel mogelijkheden zijn voor het aanbrengen van verlichting, kan het gebeuren dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Hier is Led-gigant u graag van dienst! Wij hebben erg veel ervaring in het verlichten van sportscholen, hierdoor bent u aan het juiste adres voor uw project!

Onze led strips in combinatie met onze led profielen zijn eenvoudig en professioneel weg te werken in uw sportschool, waardoor u ervoor zorgt dat uw sportschool de mooiste uit de hele buurt wordt!

Wij ontnemen alle zorg uit handen en zorgen ervoor dat u alleen de montage hoeft te doen!

Wilt u meer informatie met betrekking tot het verlichten van uw sportschool, of heeft u hulp nodig met het samenstellen van uw project?

Aarzel niet en neem direct contact met ons op!

U kunt ons telefonisch bereiken op 0850020244, of u kunt ons een email sturen op Support@led-gigant.nl

Ook bent u welkom in onze Led showroom in Purmerend, waar wij onder genot van een lekker bakje koffie samen met u uw verlichting ’s project uitwerken!

Wij zijn 6 dagen per week geopend, kijk voor de actuele openingstijden op onze google bedrijfspagina.

Wat is een flexibele LED strip

Een flexibele LED strip is een uniek en te gek verlichtingsproduct. Om een juiste keuze te maken is LED gigant u graag van dienst, kom langs in onze showroom of stuur ons uw offerteaanvraag.

Wat is een flexibele LED strip?

Een LED strip bestaat is een gemaakt op een flexibele kunststof plaat genaamd PCB, hierop zijn de LED chips en andere noodzakelijke componenten gemonteerd. De LED chips zitten op een gelijkmatige verdeelde afstand van elkaar op deze PCB.
Flexibele LED strips worden afhankelijk van de gewenste toepassing soms voorzien van een waterdichte siliconen toplaag of volledige siliconen behuizing of een speciale waterbestendige epoxy toplaag, die beschermd tegen bijvoorbeeld vocht en stof. Onze LED strips zijn daarnaast voorzien van dubbelzijdige 3m tape, waarmee de LED strip aan een bij voorkeur aluminium oppervlak kan worden vastgeplakt. Al onze LED strips hebben een witte PCB op printplaat. Deze kunnen echter op wens in iedere gewenste kleur worden geproduceerd.

Wat zijn de producteigenschappen van een flexibele LED strip?

Onze LED strips zijn er in diverse soorten en maten. Iedere lichttoepassing vereist een LED strip die hierbij past, wij adviseren u hierover graag persoonlijk in onze LED showroom, kom gerust langs of stuur ons uw offerte aanvraag.

 • Er zijn LED strips met 1 vaste kleur
 • Er zijn LED strips met meerdere kleuren in 1 strip deze noemen wij dual white LED strips.
 • Er zijn RGB LED strips met de mogelijkheid iedere gewenste kleur in te stellen
 • RGBW of RGBWW LED strips hebben naast kleur ook de mogelijkheid voor wit (RGBW) of (RGBWW) warm wit in te stellen.
 • RGBCCT LED Strips hebben naast kleur ook de mogelijkheid iedere gewenste kleur wit in te stellen. 
 • Flexibele LED strips waarvan alle leds tegelijkertijd dezelfde kleur hebben noemen wij enkel kleurige LED strips
 • LED strips waarvan de individuele LED’s of groepen (segmenten) LED’s aan te sturen zijn noemen wij adresseerbare LED’s.
 • Er zijn LED strips welke geschikt zijn voor natte omgevingen en vochtige ruimtes of die zelfs onderwater kunnen worden geplaatst, deze beginnen bij IP64/IP65 tot Ip67/IP68, LED strips voor binnen zijn IP20.

Welke soort LED strips kunt u bij LED gigant kopen?

LED strips in 5 volt
LED strips in 12 volt
LED strips in 24 volt
LED strips in 48 volt (meest unieke)

Onze LED strips beginnen bij 60 led’s per meter, 64 led’s per meter, 96 led’s per meter, 120 led’s per meter, 128, led’s per meter, 192 led’s per meter, 240 led’s per meter, 300 led’s per meter, 320 led’s per meter en zelfs COB LED strips met 480 LED’s per meter.

De flexibele LED strips zijn leverbaar in 2500 kelvin, 2700 kelvin, 3000 kelvin, 4000 kelvin, 6000 kelvin en nog veel meer enkel kleurige mogelijkheden.

Hoe monteer je een LED strip LED strip

U kunt er voor kiezen om LED strips direct op de ondergrond te plakken, met de 3m tape aan de achterzijde van de LED strip. Onze ervaring is dat dit geen duurzame oplossing is. Ongeacht of de oppervlakte droog en vetvrij is zal de LED strip naar verloop van tijd loslaten met een onregelmatig lichteffect tot gevolg. De 3m tape is niet geschikt om opnieuw goed te laten hechten aan de ondergrond. Om dit probleem op te lossen en een duurzame montage te realiseren adviseren wij gebruik te maken van onze LED profielen. LED profielen zorgen ervoor dat de 3m tape goed hecht en de LED strip kaarsrecht wordt geplaatst. De afdekking op het profiel zorgt hierbij voor de nodige bescherming tegen o.a. stof en vocht (condens).
De toepassingsmogelijkheden van LED profielen zijn vrijwel eindeloos, u kunt deze inbouwen in muren, wanden en verlaagde plafonds. Wij hebben een aanbod van meer dan 250 soorten LED profielen uit voorraad leverbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs in onze LED winkel of stuur ons uw offerte aanvraag.

Extra lange strips

Er was een klant die een mooi project had voor een trouwzaal 2x met 20 meter lange Multicolor Led strips. Nadat hij alles geïnstalleerd had wilde hij de strips uitproberen maar toen kwam hij erachter dat de ene kant van de lichtlijnen heel helder was en de andere kant heel dim,

Hij dacht dat de strips defect waren en heeft ons daarom benaderd om uit te zoeken wat er aan de hand was. Al snel kwamen wij erachter dat hij twee zware voedingen besteld had die allebei de lichtlijnen van één kant voeden.

Wij hadden de klant aangeraden om de strip van twee kanten te voeden met twee kleinere voedingen maar dit was I.V.M de ruimte niet mogelijk.

Toen zijn wij met de oplossing gekomen om de lichtlijnen vanaf het midden te voeden zodat de zelfde voeding gebruikt kan worden en de lichtlijnen minder last hebben van weerstand en het lichtopbrengst over de hele lichtlijn egaal is.

En dit is het eindresultaat!

welke Led dimmogelijkheden zijn er binnen ons Led assortiment?

binnen ons assortiment bieden wij 3 verschillende Led dim mogelijkheden

1 Draadloos

2 Fase

3 1-10V

Draadloos

waarom draadloos. Als u van plan bent verschillende zones te creëren en dat vanaf een centraal punt wilt bedienen dan is de draadloze optie heel handig. Met de draadloze optie werk je met een draadloos wandpaneel of afstandsbediening die een signaal stuurt naar een controller die tussen de voeding en de Led strip in komt te zitten. U kunt tot wel honderd controllers per zone aansluiten en verdelen over 4 of 8 groepen.

Fase

Waarom Fase. Met de Fase optie kunt u een universele wanddimmer aansluiten op uw Led systeem. met de Fase optie heeft u een Fase afsnijding voeding nodig en een dimmer die geschikt is voor Fase afsnijding, op onze website kunt u deze vinden als universele dimmer. Met de Fase optie heeft u een mooie egale dimcurve.

1-10v

1-10 volt is heel erg te vergelijken met Fase. Ook hier is de aansluit volgorde dimmer trafo Led strip. Bij 1-10v zijn er dimmers nodig die ook geschikt zijn voor 1-10v deze kunt u op onze website vinden onder de 1-10v categorie. Belangrijk om te weten over 1-10v is dat de voeding goed belast moet worden. dus stel dan uw Led strip 70 watt verbruikt zorg dan dat u een voeding kiest die daar heel dicht in de buurt komt. bijvoorbeeld een 80 watt 1-10v voeding

Wat is dim to warm LED verlichting of d2w LED verlichting?

Dim to warm“is de laatste en nieuwste term op het gebied van LED verlichting. Een ouderwetse lamp welke gedimd wordt geeft een mooie warme gloed. Tot een aantal jaar geleden was dit met LED verlichting moeilijk na te bootsen.

De kleurtemperatuur heeft bij onze Dim to Warm LED strips een bereik van 4000 tot 2200 kelvin. Ook zijn er Dim to warm LED spots en LED strips van 3000 tot 2200 kelvin.

Hoe hoger de kelvin waarde des te prettiger is het om te gebruiken als werkverlichting. Alle verlichting vanaf 2900 kelvin tot 4700 kelvin ervaren onze klanten als prettige werkverlichting.

Des te lager de kelvinwaarde des te warmer het licht zal zijn. 2700 kelvin is extra warm wit en het meest gangbare voor klanten die op zoek zijn naar sfeerverlichting.

Al onze LED verlichting met een dim to warm mogelijkheid geven net dat beetje extra sfeer wanneer het nodig is.

Bekijk ons aanbod aan Dim to Warm LED spots & Dim to warm LED strips hier.

Liever langskomen voor een demonstratie?

Kom langs in onze LED showroom voor een Dim to Warm demo!

Vraag uw offerte aan via ons offerteformulier.

Waarom knippert LED verlichting?

Wanneer u last heeft van knipperende LED verlichting dan hebben wij hiervoor een handig stappenplan samengeseld.

LED verlichting zal in veel gevallen kunnen gaan knipperen indien de LED lamp of LED strip in combinatie met een LED dimmer gebruikt. Het knipperen ontstaat vanwege het feit dat LED zeer energiezuinig is en het minimale (onder)wattage van een LED voeding of LED dimmer niet wordt gehaald.

Op LED dimmers wordt een dimbereik aangegeven, dit bereik ligt vaak tussen de 20 watt & 100 watt of 60 wat en bijvoorbeeld 600 watt.

Het is hierbij van belang dat het totale wattage van de LED verlichting niet onder het minimum zit van het vermelde bereik in watt.

Hierbij een handig stappenplan om flikkerende verlichting tegen te gaan.

 • Een LED voeding of LED dimmer gebruiken zonder minimale belasting.
 • Meerdere LED lichtbronnen aansluiten op de LED voeding of LED dimmer.
 • Een traditionele lamp, zoals een halogeenlamp of gloeilamp aansluiten op de LED voeding of LED dimmer.

Andere problemen die zorgen voor knipperende LED verlichting kunnen zijn:

 • Verkeerde dimmertype (bijvoorbeeld een normale dimmer op een LED lamp of LED strips
 • Dimmen met TRIAC in combinatie met 0-10V, 1-10V, DALI, puls en meer
 • Foutieve instelling van de dimmer (dimcurve aanpassen op de dimmer)
 • Defecte LED voeding / LED trafo of LED driver

Wilt u een oplossing voor uw knipperende LED verlichting? Kom langs in onze LED winkel of stuur ons uw vraag per email.