Watt & lumen? Wat is nu toch het verschil

Watt & lumen? Wat is nu toch het verschil? U leest hier het verschil tussen watt & lumen.

 

U heeft het vast wel eerder gehoord, van die moeilijke termen die niemand echt begrijpt. Gelukkig kunnen wij u bij Led-gigant uitleggen wat nou precies het verschil tussen watt en lumen is. Om het simpel te zeggen betekent watt de hoeveelheid energie die gebruikt wordt en lumen de hoeveelheid licht die een lamp opbrengt. Een gloeilamp met een verbruik van 40 watt heeft veel minder lumen dan een LED strip met 40 watt. Door naar het wattage en de lumen te kijken kan je heel gemakkelijk vergelijken welke lamp in uw geval het meest geschikt is.
Bij een hoog wattage maar een lage hoeveelheid lumen is de betreffende lamp niet rendabel. Waar u het beste op kunt zoeken is een lamp met een lage wattage, maar wel met een grote hoeveelheid lumen. Dat betekent dat de lamp weinig energie verbruikt maar veel licht opbrengt. Dit vind je voornamelijk terug in onze LED strips. Onze LED strips hebben voornamelijk een laag wattage maar een grote hoeveelheid lumen waardoor onze LED strips energie zuinig zijn en toch een hoge lichtopbrengst hebben.

 

Afhankelijk van het gewenste lichteffect en de benodigde hoeveelheid licht adviseren wij u het volgende.

 

Voor indirecte verlichting waarbij veel licht nodig is (bijvoorbeeld voor verlaagde plafonds etc).

Een LED strip met minimaal 9,6 watt per meter.

 

Indien u meubels, trappen en bijvoorbeeld kasten wilt verlichten komt u met een 4,8 watt of 6 watt per meter prima weg.

 

Indien u twijfels heeft over het kiezen van het juiste wattage of de juiste lumen voor uw project? Stuur ons dan nu een e-mail.

 

Selecteer een Afleverpunt