Wat is een flexibele LED strip

Een flexibele LED strip is een uniek en te gek verlichtingsproduct. Om een juiste keuze te maken is LED gigant u graag van dienst, kom langs in onze showroom of stuur ons uw offerteaanvraag.

Wat is een flexibele LED strip?

Een LED strip bestaat is een gemaakt op een flexibele kunststof plaat genaamd PCB, hierop zijn de LED chips en andere noodzakelijke componenten gemonteerd. De LED chips zitten op een gelijkmatige verdeelde afstand van elkaar op deze PCB.
Flexibele LED strips worden afhankelijk van de gewenste toepassing soms voorzien van een waterdichte siliconen toplaag of volledige siliconen behuizing of een speciale waterbestendige epoxy toplaag, die beschermd tegen bijvoorbeeld vocht en stof. Onze LED strips zijn daarnaast voorzien van dubbelzijdige 3m tape, waarmee de LED strip aan een bij voorkeur aluminium oppervlak kan worden vastgeplakt. Al onze LED strips hebben een witte PCB op printplaat. Deze kunnen echter op wens in iedere gewenste kleur worden geproduceerd.

Wat zijn de producteigenschappen van een flexibele LED strip?

Onze LED strips zijn er in diverse soorten en maten. Iedere lichttoepassing vereist een LED strip die hierbij past, wij adviseren u hierover graag persoonlijk in onze LED showroom, kom gerust langs of stuur ons uw offerte aanvraag.

  • Er zijn LED strips met 1 vaste kleur
  • Er zijn LED strips met meerdere kleuren in 1 strip deze noemen wij dual white LED strips.
  • Er zijn RGB LED strips met de mogelijkheid iedere gewenste kleur in te stellen
  • RGBW of RGBWW LED strips hebben naast kleur ook de mogelijkheid voor wit (RGBW) of (RGBWW) warm wit in te stellen.
  • RGBCCT LED Strips hebben naast kleur ook de mogelijkheid iedere gewenste kleur wit in te stellen. 
  • Flexibele LED strips waarvan alle leds tegelijkertijd dezelfde kleur hebben noemen wij enkel kleurige LED strips
  • LED strips waarvan de individuele LED’s of groepen (segmenten) LED’s aan te sturen zijn noemen wij adresseerbare LED’s.
  • Er zijn LED strips welke geschikt zijn voor natte omgevingen en vochtige ruimtes of die zelfs onderwater kunnen worden geplaatst, deze beginnen bij IP64/IP65 tot Ip67/IP68, LED strips voor binnen zijn IP20.

Welke soort LED strips kunt u bij LED gigant kopen?

LED strips in 5 volt
LED strips in 12 volt
LED strips in 24 volt
LED strips in 48 volt (meest unieke)

Onze LED strips beginnen bij 60 led’s per meter, 64 led’s per meter, 96 led’s per meter, 120 led’s per meter, 128, led’s per meter, 192 led’s per meter, 240 led’s per meter, 300 led’s per meter, 320 led’s per meter en zelfs COB LED strips met 480 LED’s per meter.

De flexibele LED strips zijn leverbaar in 2500 kelvin, 2700 kelvin, 3000 kelvin, 4000 kelvin, 6000 kelvin en nog veel meer enkel kleurige mogelijkheden.

Hoe monteer je een LED strip LED strip

U kunt er voor kiezen om LED strips direct op de ondergrond te plakken, met de 3m tape aan de achterzijde van de LED strip. Onze ervaring is dat dit geen duurzame oplossing is. Ongeacht of de oppervlakte droog en vetvrij is zal de LED strip naar verloop van tijd loslaten met een onregelmatig lichteffect tot gevolg. De 3m tape is niet geschikt om opnieuw goed te laten hechten aan de ondergrond. Om dit probleem op te lossen en een duurzame montage te realiseren adviseren wij gebruik te maken van onze LED profielen. LED profielen zorgen ervoor dat de 3m tape goed hecht en de LED strip kaarsrecht wordt geplaatst. De afdekking op het profiel zorgt hierbij voor de nodige bescherming tegen o.a. stof en vocht (condens).
De toepassingsmogelijkheden van LED profielen zijn vrijwel eindeloos, u kunt deze inbouwen in muren, wanden en verlaagde plafonds. Wij hebben een aanbod van meer dan 250 soorten LED profielen uit voorraad leverbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs in onze LED winkel of stuur ons uw offerte aanvraag.