Filters

Voltage +

Wattage +

Aantal LED's +

CRI waarde +

Lengte +

Breedte LED strip +

Product Dimbaar +

Product Kelvin waarde +

Product IP waarde +

Type afdekking +

Kleur +

Type LED profiel afdekking +

Lumen output per meter +

Binnenmaat +

Buitenmaat +

Toepassing +

Vorm LED profiel +

Plaatsing +

Productcategorieën +

LED PIR sensoren & LED bewegingsmelders

LED PIR sensoren & LED bewegingsmelders

Bewegingsmelders & PIR sensoren voor LED verlichting.

Met een bewegingsmelder zorg je voor een veilige en verlichte omgeving. Deze bewegingsmelders schakelen het licht als je een ruimte binnen komt eenvoudig aan en uit en kan tevens als schrikmiddel gebruikt worden door het licht te schakelen en zo ongenode gasten te weren.

Extra zuinig omgaan met uw stroom bij het gebruik van LED strips? Een bewegingsmelder is hiervoor de juiste oplossing. De led verlichting brandt alleen bij het detecteren van beweging in een straal vanaf 20 centimeter tot wel 20 meter.

De extra energiebesparing maakt een bewegingsmelder een economisch goede keuze om het LED licht aan het uit te schakelen. De schakelaar is snel terugverdient door het verminderen van het energieverbruik. Al onze bewegingsmelders zijn speciaal voor al onze led verlichting een met name de LED strips gemaakt. De meeste bewegingsmelder kunnen al vanaf 1 lamp of strip worden gebruikt.

Dit is de oplossing voor het verlichten van de garage, de kelder of bijvoorbeeld een magazijn of opslagruimte. Wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd, schakelt de LED verlichting vanzelf uit. De tijd waarin de verlichting aan blijft na de laatst gedetecteerde beweging kunt u eenvoudig zelf instellen.

Samengevat:

Bewegingssensor LED lampen

Er zijn nu LED gloeilampen met een ingebouwde bewegingsmelder. Deze LED lampen combineren de meest efficiënte verlichting met het gemak van een bewegingsmelder in één product. Het voordeel van dit soort LED-lampen is dat ze niet geïnstalleerd hoeven te worden en direct gebruikt kunnen worden.

LED strips met sensor

U kunt ook LED strips kopen die voorzien zijn van een sensor. Deze worden vaak gebruikt in winkels om klanten door de winkel te leiden of om producten te accentueren.

Waarom een bewegingsmelder met LED-verlichting gebruiken?

Er zijn twee belangrijke redenen om een bewegingsmelder met LED-verlichting te gebruiken: veiligheid en energie-efficiëntie.

Met een bewegingsmelder zorgt u voor een veilige en verlichte omgeving. Deze bewegingsmelders schakelen het licht eenvoudig aan en uit wanneer u een kamer binnenkomt, en kunnen ook worden gebruikt als afschrikmiddel door het licht aan en uit te schakelen om ongenode gasten af te schrikken.

LED verlichting met sensor

Er zijn nu LED-lampen met een ingebouwde bewegingssensor. Deze LED lampen combineren de meest efficiënte verlichting met het gemak van een bewegingsmelder in één product. Het voordeel van dit soort LED-lampen is dat ze niet geïnstalleerd hoeven te worden en direct gebruikt kunnen worden.

Veel gestelde vragen betreft beweginsmelders

Wat is een bewegingsmelder?

Een bewegingsmelder is een apparaat dat beweging in een ruimte detecteert en in reactie daarop een licht of ander elektrisch apparaat activeert. Bewegingsmelders worden vaak gebruikt in beveiligingssystemen om de verlichting te activeren wanneer iemand een gebouw nadert.

Hoe werkt een bewegingsmelder?

Een bewegingsmelder maakt gebruik van een infraroodsensor om beweging te detecteren. De infraroodsensor zet de warmte die door mensen of dieren wordt afgegeven om in elektrische impulsen. Wanneer deze elektrische impulsen een bepaalde waarde overschrijdt, wordt de bewegingsdetector geactiveerd en gaat er een alarm af of gaat er een licht branden.

Er zijn twee hoofdtypen bewegingsmelders: passieve infraroodsensoren (PIR) en sensoren met dubbele technologie.

Passieve infrarood sensoren (PIR) zijn de meest voorkomende soort bewegingsmelders. Ze werken door het detecteren van de infrarode straling die door mensen en dieren wordt uitgezonden.

Sensoren met dubbele technologie gebruiken zowel een infraroodsensor als een microgolfsensor om beweging te detecteren. Deze sensoren zijn duurder dan PIR-sensoren, maar ze zijn ook nauwkeuriger.

Wat is het bereik van een bewegingsmelder?

Het bereik van een bewegingsmelder hangt af van het type melder. Sommige detectoren hebben een bereik tot 20 meter, terwijl andere een bereik van slechts 20 centimeter hebben.

Hoe installeer ik een bewegingsmelder?

De installatie-instructies variëren naargelang het type bewegingsmelder. Over het algemeen moet u de melder op een plaats monteren waar hij een goed zicht heeft op het gebied dat u wilt bewaken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een bewegingsmelder?

Bij het kiezen van een bewegingsmelder moet u rekening houden met het bereik van de melder, de grootte van het gebied dat u wilt bewaken en eventuele speciale functies die u nodig hebt, zoals instelbare gevoeligheid of ongevoeligheid voor huisdieren.

Zal een bewegingsmelder mij energie besparen?

Ja, als u LED strips gebruikt, kan een bewegingsmelder u energie besparen door de verlichting uit te schakelen wanneer deze niet nodig is.

Kan ik een bewegingsmelder met elk type licht gebruiken?

Ja, de meeste bewegingsmelders kunnen met elk type licht worden gebruikt, inclusief gloeilampen, CFL’s en LED strips.

Kan ik een bewegingsmelder met mijn beveiligingssysteem gebruiken?

Ja, veel bewegingsmelders kunnen met beveiligingssystemen worden gebruikt om verlichting of alarmen te activeren wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Wat moet ik doen als mijn bewegingsmelder niet meer werkt?

Als uw bewegingsmelder niet meer werkt, moet u mogelijk de batterij vervangen of contact opnemen met de fabrikant voor ondersteuning.

Kan ik mijn bewegingsmelder met mijn smartphone bedienen?

Sommige bewegingsmelders kunnen worden bediend met smartphones of andere mobiele apparaten.

Heeft u zelf een particulier of zakelijk project en bent u op zoek naar advies bij het kopen van de juiste led strip, neem dan gerust contact op met het service team van LED-Gigant.nl. Wij zijn bereikbaar op nummer 0850020244, ook kunt u onze chat service gebruiken. Uiteraard kunt u ons ook gewoon een e-mail sturen.Resultaat 1–16 van de 43 resultaten wordt getoond

Selecteer een Afleverpunt