Directe verlichting

koof led profielen strips

Verlichting is in ieder interieur noodzakelijk en bepaald grotendeels de sfeer in de ruimte en dus hoe we een ruimte ervaren. Om een interieur zo goed en sfeervol mogelijk te verlichten adviseren wij gebruik te maken van meerdere lichtbronnen en verlichting goed te combineren. Door deze diverse verlichting perfect in balans te brengen krijg je een ideale lichtervaring.

Advies voor directe verlichting van LED-Gigant.nl

Bij directe verlichting schijnt de lichtbron (bijvoorbeeld een LED strip of een LED spot) direct op het te verlichten oppervlak zonder enige filtering.
Dit type verlichting adviseren wij te gebruiken om bijvoorbeeld kunstwerken of meubels te verlichten. Ook voor algemene verlichting wordt directe verlichting vaak gebruikt. Hierbij adviseren wij dan te kiezen voor verlichting met een bredere stralingshoek. Denk hierbij aan inbouw LED spotverlichting.

Wanneer je directe verlichting als hoofdverlichting wil gaan gebruiken, adviseren wij meerdere lichtbronnen te gebruiken. Anders zal het licht niet gelijkmatig verdeeld worden in de ruimte. Het voordeel hiervan is dat het licht intenser zal zijn en dat de kamer goed verlicht zal zijn. Bij een werkplek dien je uiteraard rekening te houden dat er geen reflectie of weerkaatsing op de werkplek zal plaatsvinden.

Advies voor direct diffuus verlichting

Bij direct diffuus licht wordt de lichtbron eerst gefilterd door bijvoorbeeld een LED strip profiel en is met geschikt voor gebruik in combinatie met onze  LED strips.
Door dit LED strip profiel ontstaat er een gelijkmatige verdeling van het licht waardoor de te verlichten ruimte overal evenveel belicht zal worden.
Directe diffuse verlichting geeft weinig schaduw of reflecties waardoor het bijzonder geschikt is om iedere ruimte van gematigd licht te voorzien.
Helemaal in combinatie met een dimmer kan hier de ideale lichtverdeling worden gecreëerd.

Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een heldere afdekking heeft u 85% transparantie van LED strips.
Kiest u voor een opaal of melkwitte afdekking heeft u 65% transparantie. Vooral het type opaal / melkwit is uitermate geschikt voor het creëren van  direct diffuus licht.

Wij leveren naast aluminium en witte LED profielen ook zwarte LED profielen met speciale zwarte covers.
Deze zwarte LED profiel afdekkingen zorgen in combinatie met COB LED strips voor ongeëvenaarde lichteffecten in donkere ruimtes. Kom langs voor een demonstratie en wij stellen direct een offerte op!

Wij hebben ruim 250 soorten LED profielen en LED strips voor directe plaatsing in het zicht uit eigen voorraad leverbaar. Ook voor de aansturing en het voeden van de LED verlichting adviseren wij u graag.

Wist u dat wij 5 jaar garantie geven op alle LED oplossingen?

Kom langs in onze LED showroom.

Selecteer een Afleverpunt