Indirecte verlichting

Advies voor indirecte verlichting

Bij indirecte verlichting wordt de directe omgeving gebruikt om een ruimte te voorzien van licht en dus te verlichten. Dit kan worden gecreëerd door gebruik te maken van het plafond, de wanden of andere vlakken binnen de ruimte. Deze vlakken worden secundaire reflector genoemd. Indirecte verlichting kan uitstekend gebruikt worden als algemene basisverlichting en zal zorgen voor een open indruk. Wanneer we dit type verlichting vergelijken met direct licht zullen er echter wel meer en meer krachtige lichtbronnen nodig zijn om dezelfde hoeveelheid lichtsterkte te krijgen. Het voordeel is dat er geen storende verblinding zal optreden. Let wel op dat de vlakken waar het licht op schijnt een hoge reflectiefactor hebben door bijvoorbeeld de juiste verf voor het weerkaatsen van verlichting te gebruiken.

Indirecte verlichting gebruiken als sfeerverlichting of als algemene verlichting.

Om indirecte verlichting als volwaardige algemene verlichting te kunnen gebruiken dient de afstand tot het plafond (secundaire reflector) minimaal 80 centimeter te zijn. Wanneer je de verlichting meer wil gebruiken om sfeer te maken dan adviseren wij een afstand van 15 centimeter tot 30 centimeter te nemen.

Indirecte sfeerverlichting in combinatie met LED strips.
Om indirecte verlichting zo ideaal mogelijk toe te passen adviseren wij gebruik te maken van LED strips in combinatie met LED strip profielen.

ba449c20b97706ed795348fe8c668af7

Selecteer een Afleverpunt