Verbinding’s problemen Zigbee met Philips Hue bridge

Controllers zijn onvindbaar

Als u de Hue bridge voor de eerste keer gaat koppelen met de ledverlichting is het belangrijk dat de hue bridge in de buurt is van de Led controllers, liefst zo dicht mogelijk! Na dat u verbinding heeft gemaakt kunt u de bridge op de gewenste plek monteren. Wij adviseren echter wel om de bridge het liefst in de zelfde ruimte te plaatsen als de verlichting. Dat is niet perse een must, maar het kan verbinding’s problemen op ten duur wel voorkomen.

Controllers vallen soms weg / Controllers zijn onvindbaar

Oplossing 1

Dit kan te maken hebben met verstoringen in het Wifi signaal of de verbinding tussen de Hue bridge en de controllers. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de verbinding van de buren storend is voor uw Led systeem. Via de app Wifi analyzer die gratis te downloaden is in de Google Play en App store kunt u controleren of de frequentie van het wifi netwerk in het zelfde frequentie gebied zit als die van uw buren. In dat geval kunt u via de router instellingen de frequentie eventueel veranderen. Overwegend doen routers dit automatisch maar dit werkt in sommige gevallen niet altijd. Door het IP adres van uw netwerk in te toetsen in de zoekbalk van uw browser kunt u met een wachtwoord inloggen in uw router om de wifi instellingen te wijzigen. Meestal is de frequentie instelling te vinden onder het kopje Draadloos netwerk.

Oplossing 2

In de Hue app kunt u in de instellingen het kanaal van de Zigbee controllers veranderen. Meestal wordt er door de bridge automatisch een kanaal gekozen, maar ook hiervoor geld dat dit niet altijd werkt. In de meeste gevallen zit hier het probleem in!

Oplossing 3

Hue bridges worden vaak in meterkasten geplaatst direct aan de router met veel elektronica erin gekwakt. De Hue bridge zit dan verder van de verlichting af en vaak zitten er meerdere wandjes tussen de meterkast en de verlichting. Hierdoor is de kans op plotse verbinding problemen vele malen groter. Wij hebben vaak gezien dat wanneer de Hue bridge in de woonkamer wordt aangesloten, dat de verbinding problemen verholpen zijn.

De verwijderde Led strip(s) / controller(s) zijn wel verbonden met de Hue Bridge En reageren wel op de algemene aan en uitknop, maar zijn niet meer terug te vinden en in te programmeren in een zone

Het opnieuw aanzetten van de bridge kan hierbij helpen! Wanneer de bridge weer volledig opgestart is kunt u in de nieuwe Hue app onder het kopje niet toegewezen lampen, uw lamp zien verschijnen!

In sommige gevallen werkt het ook als u de controller ontkoppelt van de voeding en even 30 seconden wacht en deze weer aansluit.

Als het bovenstaande niet werkt zou u ook de controller kunnen resetten. Dit doet u door met het voedingssnoer of de + kabel 5x erin en eruit te halen zodat de controller 5x aan en uit gaat. Deze zal door middel van een knipperlicht op de led verlichting laten zien dat de reset gelukt is.

Led verlichting geeft andere kleuren dan de scene die ik aan vink

Dit is een Bug in de software van de Hue app. wij verwachten dat daar een update voor komt. Het kan overigens geen kwaad om goed te controleren of de kleuren van het aansluitsnoer van de led strip in de juiste port van de controller zitten!