Soorten LED strip verlichting

Binnen de wereld van LED strips bestaan er 3 soorten verlichting. Wij maken onderscheid tussen basisverlichting, accentverlichting (werkverlichting) en sfeerverlichting.

led lichtsterkte basisverlichting

Basisverlichting met LED strips
Onder basisverlichting verstaan wij van LED-Gigant.nl de algemene verlichting in huis of kantoor. De lampen die als eerste aan worden gezet noem wij de de basislampen / basisverlichting. Door basisverlichting wordt iedere omgeving voorzien van goed verdeeld licht. Denk hierbij aan alledaagse bezigheden. Basisverlichting zijn meestal de grotere lampen als, plafondlampen en hanglampen.

De basisverlichting is voor een groot bepalend voor de sterkte van het licht in de ruimte. Basisverlichting is hierdoor echt onmisbaar in welke ruimte u ook verlichting zoekt. Met LED kunt u heel goed basisverlichting creëren. Met LED verlichting bespaart u ook nog eens een hoop energie en LED verlichting gaat vele langer mee dan ouderwetse verlichting!

Accentverlichting (werkverlichting) met LED strips
Accentverlichting is verlichting waarbij de focus meer ligt op bepaalde delen in de ruimte. Indien objecten of ruimtes uitgelicht dienen te worden, dan adviseren wij gebruik te maken van accentverlichting.
Een andere benaming voor accentverlichting is werkverlichting. Door gebruik te maken van LED in accentverlichting , heeft uw licht een langere levensduur en bespaart u tevens een hoop energie.

Accentverlichting wordt vooral gecreëerd door spotverlichting of kleinere LED strips.
Accentverlichting kan in veel verschillende soorten ruimtes worden toegepast. Denk hierbij aan woonhuizen, kantoren, horeca ketens en winkelketens.

Sfeerverlichting met LED strips
Onder sfeerverlichting verstaan we de verlichting die ervoor zorgt dat er meer gezelligheid wordt gecreëerd.
Sfeerverlichting is een aanvulling op de eerder genoemde basisverlichting. Om de ruimte net dat beetje extra te verlichten , kunt u naast de basisverlichting bijvoorbeeld gebruik maken van veelzijdig in te zetten LED strips.
Door de combinatie van basis- en sfeerverlichting toe te passen, haalt u het maximale uit iedere ruimte.

Niet alleen de keuze voor de verlichting is bepalend voor de sfeer in de ruimte. Het kleurgebruik is ook zeer waardevol bij het het creëren van uw eigen unieke sfeer.

U kunt voor alle eerder genoemde verlichting soorten dus de basisverlichting, de accentverlichting als sfeerverlichting gebruik maken van alle LED strips uit ons assortiment. Om gebruik te maken van onze LED strip adviseren wij altijd gebruik te maken van onze LED profielen. U kunt deze speciale LED profielen in een koof, stuc LED profielen voor muur of wand, en gipsplaat LED profielen voor met name plafonds en wanden te verwerken. Naast LED profielen hebben verkopen wij uiteraard ook speciale LED sierlijsten voor met name wandmontage.

Vraag via deze weg direct uw LED offerte aan en wij sturen u digitaal een geheel vrijblijvende offerte toe.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 256 MB.