Soorten verlichting

Soorten verlichting

 

Binnen de wereld van (LED)verlichting bestaan er 3 soorten verlichting. Wij maken onderscheid tussen basisverlichting, accentverlichting (werkverlichting) en sfeerverlichting.
Basisverlichting

Onder basisverlichting verstaan wij van Led-Gigant.nl de algemene verlichting in huis of kantoor. De lampen die als eerste aan worden gezet noem wij de de basislampen / basisverlichting. Door basisverlichting wordt iedere omgeving voorzien van goed verdeeld licht. Denk hierbij aan alledaagse bezigheden. Basisverlichting zijn meestal de grotere lampen als, plafondlampen en hanglampen.

 

De basisverlichting is voor een groot bepalend voor de sterkte van het licht in de ruimte. Basisverlichting is hierdoor echt onmisbaar in welke ruimte u ook verlichting zoekt. Met LED kunt u heel goed basisverlichting creëren. Met LED verlichting bespaart u ook nog eens een hoop energie en LED verlichting gaat vele langer mee dan ouderwetse verlichting!

 

Accentverlichting (werkverlichting)

Accentverlichting is verlichting waarbij de focus meer ligt op bepaalde delen in de ruimte. Indien objecten of ruimtes uitgelicht dienen te worden, dan adviseren wij gebruik te maken van accentverlichting.
Een andere benaming voor accentverlichting is werkverlichting. Door gebruik te maken van LED in accentverlichting , heeft uw licht een langere levensduur en bespaart u tevens een hoop energie.

 

Accentverlichting wordt vooral gecreëerd door spotverlichting of kleinere LED strips.

 

Accentverlichting kan in veel verschillende soorten ruimtes worden toegepast. Denk hierbij aan woonhuizen, kantoren, horecaketens en winkelketens.

 

Sfeerverlichting

Onder sfeerverlichting verstaan we de verlichting die ervoor zorgt dat er meer gezelligheid wordt gecreëerd.
Sfeerverlichting is een aanvulling op de eerder genoemde basisverlichting. Om de ruimte net dat beetje extra te verlichten , kunt u naast de basisverlichting bijvoorbeeld gebruik maken van veelzijdig in te zetten LED strips.
Door de combinatie van basis- en sfeerverlichting toe te passen , haalt u het maximale uit iedere ruimte.

 

Niet alleen de keuze voor de verlichting is bepalend voor de sfeer in de ruimte. Het kleurgebruik is ook zeer waardevol bij het het creëren van uw eigen unieke sfeer.

 

U kunt voor alle eerder genoemde verlichting soorten dus de basisverlichting, de accentverlichting als sfeerverlichting gebruik maken van alle LED strips uit ons assortiment U kunt deze strips bijvoorbeeld plaatsen in een koof, op de traptreden of langs de gevel. Met LED strips kunt u langer genieten van de sfeerverlichting, door de langere levensduur ten aanzien van traditionele verlichting.

 

Offerte aanvragen

Indien u interesse heeft in het verlichten van uw project dan kunt u contact opnemen via ons offerteformulier.