LED strips voor indirecte plafondverlichting

LED strips voor indirecte plafondverlichting

Bij indirecte plafondverlichting wordt de ruimte tussen het plafond en de LED strip gebruikt om uw kamer te verlichten. Indirecte verlichting kan eenvoudig worden gecreëerd door gebruik te maken van LED strips. De ruimte tussen de LED strip en het plafond worden secundaire reflectoren genoemd. Indirecte verlichting door middel van LED strips kan uitstekend worden gebruikt als basisverlichting en zal zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Wanneer u gebruik maakt van LED strips voor indirecte verlichting dan adviseren wij indien u dit als hoofdverlichting wilt gebruiken een krachtige LED strip te gebruiken. wij adviseren een minimaal vermogen per meter aan te houden vanaf 6 watt p/m.
Het grote voordeel van LED strips is dat deze eenvoudig te dimmen zijn. Zeker wanneer u een krachtige LED strip kiest heeft u vele mogelijkheden om de lichtsterkte naar wens in te stellen.

LED-gigant helpt u graag bij het maken van de juiste keuze, omdat vrijwel geen 1 plafond hetzelfde is en uw wensen vaak verschillen ten aanzien van andere klanten, adviseren wij u graag.

Neem gerust contact op met het team van LED-Gigant.nl op nummer 085-0020244 gebruik de chat, of stuur ons een e-mail.

Indirecte verlichting gebruiken als sfeerverlichting of als algemene verlichting

Om indirecte LED strip verlichting als volwaardige algemene verlichting te kunnen gebruiken dient de afstand tot het plafond (secundaire reflector) minimaal 30 centimeter te zijn. Wanneer je de verlichting meer gaat gebruiken om sfeer te creëeren dan adviseren wij een afstand van 10 centimeter tot 30 centimeter te nemen.

Wat heeft u nodig om LED strips te installeren als indirecte plafondverlichting

Wanneer u precies weet welke lengte u nodig heeft dan hebben wij speciaal voor u kant en klare LED strip sets v.a. € 24,95 voor 2,5 meter leverbaar. Zit de juiste lengte er niet bij? Bel of mail ons dan voor een offerte op maat.

Hieronder geven wij stap voor stap aan wat u nodig heeft.

led strips installeren

1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht in uw (verlaagde)plafond komen te liggen.

1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

2 ) Kies de juiste LED strip in 12 of 24 volt!
Welke LED strips zijn geschikt voor in het plafond?

3 ) LED strip voeding / trafo. Hiermee voorziet u de LED strips van stroom. Wij verkopen zowel 12 volt als 24 volt LED trafo’s.

4 ) LED strip controller
Met een LED strip controller kunt u de LED strip afstandsbediening aansturen. Het installeren van deze controller is tevens kinderlijk eenvoudig.

5 ) LED strip afstandsbediening, hiermee kunt u met behulp van de LED strip controller de LED strips geheel draadloos en zonder te richten aansturen.

6 )  LED voeding stroomkabel, ook kunt ervoor kiezen de trafo rechtstreeks op uw stroompunt aan te sluiten

Wij verkopen tevens WIFI LED strip bediening , hiermee kunt u de strips bedienen met een iPhone, Android toestel zoals Samsung of een iPad of bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Tab.

De WIFI app is geschikt voor Android & Iphone.

Naast losse controllers / wifi controllers voor LED strips, bieden wij u ook duurzame en mooi vormgegeven LED afstandsbedieningen aan.
Functionaliteiten zoals dimmen, kleuren wisselen en andere functies zijn eenvoudig met de draadloze afstandsbediening te kiezen.

Ook kunt u de LED strips met een wanddimmer bedienen. Hierin hebben wij een ruime keuze.

Voor vragen met betrekking tot het maken van de juiste zijn wij bereikbaar op nummer 085-0020244.

Om indirecte verlichting zo ideaal mogelijk toe te passen adviseren wij gebruik te maken van LED strips in combinatie met LED strip profielen.

Selecteer een Afleverpunt