Philips Hue LightStrip installeren

Heb je altijd al willen genieten van de sfeer die Philips Hue verlichting kan creëren, maar niet geweten hoe je deze moet aansluiten?

Geïnteresseerd in het installeren van Philips Hue LightStrips, maar weet je niet zeker of het iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn met Philips Hue LightStrip installeren? Wij leggen het je uit!

Philips Hue LightStrips geven je de mogelijkheid om elke ruimte in huis een andere sfeer te geven. Je kunt ze aansluiten op iedere fitting en ieder stopcontact, waardoor het installeren heel gemakkelijk is. De lightstrips zijn bestand tegen waterdruppels en je kunt ze bedienen met je stem of de Philips Hue app.

Voor het installeren van de HUE lightstrips is niet nodig om een specialist te raadplegen of complexe kabels te plaatsen. Het enige dat je hoeft te doen, is de lightstrip op het stopcontact aansluiten en dan start je de Philips Hue app die de lightstrips bedient en instelt.

De Philips Hue Lightstrip Plus is ook te koop bij LED-Gigant in de kleuren: wit, multi color en RGB wat betekent dat je in totaal 12 miljoen andere sfeerinstellingen kan bedienen.

De Philips Hue Lightstrip Plus heeft een uniek design waardoor ze gemakkelijk om meubels of lampensnoeren zijn te bevestigen. Dit is een groot voordeel, omdat het de mogelijkheid bied om je leefomgeving altijd in een andere staat te brengen.

De Philips Hue Lightstrip Plus is krasbestendig en geschikt voor gebruik binnenshuis en buitenshuis.

Wil jij meer informatie over de Philips Hue Lightstrip Plus of wil je een vergelijk maken tussen de diverse producten van Philips? Wij helpen je graag met informatie om tot een weloverwogen keuze te komen. We hebben professionele adviseurs die je graag van dienst zijn met advies op maat.

Wanneer u reeds de Hue LED strips van Philips heeft aangeschaft of plannen heeft deze te bestellen dan bent u bij LED gigant aan het juiste adres.

De mogelijkheden van de Philips Hue LightStrips

De Philips Hue LightStrips zijn geschikt voor iedere ruimte en geven bieden vele mogelijkheden. Met de Philips Hue LEDstrip ook wel Philips Hue lightstrips genoemd, kunt u meubels, keukens of verlaagde plafonds eenvoudig uitlichten en van extra sfeer (kleur) voorzien. De Philips Hue LED strips zijn eenvoudig te verlengen tot maximaal 5 meter, zodat u overal voor de juiste slimme verlichting kunt zorgen.

Hoe werkt een Philips Hue LEDstrip?

De Philips Hue lichtstrip is eenvoudig op maat te knippen en te bevestigen met de zelfklevende strip. Je kunt hem vrijwel overal bevestigen met de meegeleverde strip. De Hue ledstrip werkt naadloos samen met andere Philips lampen.

Hoe installeer ik de Philips Hue Lightstrip?

De Philips Hue led strips heb je voor verschillende toepassingen. U kunt ze eenvoudig op meubels, plafonds en muren bevestigen door ze te knippen en/of te plakken. Waar u de strip ook wilt hebben, het maakt niet uit.

De Philips Hue lightstrip is op verlengbare stukken te knippen, zodat u altijd de juiste lengte heeft voor het gewenste project. Met behulp van de meegeleverde afstandhouders overal een mooie afwerking.

Nadat u de strips heeft geknipt, kunt u ze vrijwel overal bevestigen met de meegeleverde tape. Daarnaast zijn er ook nog verschillende accessoires verkrijgbaar om de strips te bevestigen aan uw favoriete ondergronden.

De LED strip zelf is voorzien van een plakstrip, zodat deze direct te bevestigen is op de meeste ondergronden. Wanneer het niet anders kan, kunt u de strips ook met schroeven of andere bevestigingsmaterialen aanbrengen.

Omdat de plaklaag aan de achterzijde van de strips vaak los laat adviseren wij altijd gebruik te maken van LED profielen voor o.a. HUE strips.

led profiel zwart philips hue

Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt kunt u ons altijd even bellen of mailen. Liever direct het lichtresultaat zien? Kom dan gerust langs in onze LED winkel en profiteer van hoge korting op HUE LED profielen.

De Philips Hue lightstrips verbinden

Wanneer u meerdere LED strips heeft staan en wilt verbinden dan maakt u gebruik van de meegeleverde koppelstukken. Er zijn ook verbindingsdraden te verkrijgen, hiermee kunt u de philips hue ledstrip koppelen in serie.

Hoe breed is de Philips Hue V4 LED strip?

De Philips Hue Lightstrip V4 is bijvoorbeeld bijna 5,50 mm hoog en 14,5 mm breed. Krijg je de strip in de breedte wel net in je aluminium LED profiel, dan past je lichtdoorlatende cover / diffuser er vaak niet meer bovenop vanwege de bijna 6mm hoge HUE strip.

Kleuren van de Philips LED strips

Met deze LED strips van Philips heeft u de keuze uit 16 miljoen kleuren inclusief wit licht.

De kleuren van deze strips gaan vloeien naadloos in elkaar over, dit komt door het diffuse lichteffect. De LED strips hebben geven tot 125 lumen per meter.

Bediening van de Philips Hue lightstrip

De afstandsbediening heeft 4 verschillende standen waarmee u de kleuren van de strip eenvoudig kunt instellen.

Naast de kleur is ook de helderheid met de Philips afstandsbediening zeer eenvoudig in te stellen.

Installatie & montage van de Philips Hue Lightstrip.

De LightStrips zijn met een gewone schaar in een handomdraai op de juiste maat te knippen. Op de strip staat met een logo aangegeven op welke plek u de LED strip kunt doorknippen .De LightStrips zijn zonder enige moeite te plaatsen en direct in gebruik te nemen dankzij het Plug en play systeem.

Alles wat u nodig hebt wordt standaard geleverd in de verpakkingsdoos en uitgelegd in de bijgeleverde snel start gids van Philips.

Eenvoudig te monteren met tape

Om de Philips LightStrips op een professionele wijze te monteren hebben wij speciale LED strip profielen te koop in onze webshop. U plakt de strip in de aluminum profielen met de handige plakstrip aan de achterkant van de LED strip.

Wanneer u de aluminium profielen vastzet en de LED strip hierin plakt, heeft u de beste en meest duurzame oplossing.

De Philips LED strips zijn breder dan de normale LED strips, hiervoor hebben wij echter speciale LED profielen ontwikkeld. Bekijk hier ons aanbod.

Voordelen van aluminium LED strip profielen voor Philips Light strips.

  • De strips gaan vele malen langer mee
  • De strips worden minder warm door betere koeling van het aluminium
  • De strips liggen kaarsrecht in het profiel
  • De profielen beschermen de strips beter
  • Eenvoudig schoon te houden
  • Zorgt voor een professionele afwerking van de strips

Wanneer u interesse heeft in onze profielen t.b.v de Philips HUE LED strips dan leveren wij deze direct uit voorraad binnen 24 uur.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan en wij geven u direct de laagste prijs.

Bel nu met LED-Gigant.nl 0850020244 voor grats advies over LED strips en het installeren & monteren van LED strips. i

LED strip siliconen laag

De Philips LED strips zijn voorzien van een siliconen laag. Deze zorgt voor extra bescherming tegen elektrische delen en tegen stof en eventuele vochtigheid. Deze siliconen laag in combinatie met het aluminium profielen zorgen ervoor dat u jarenlang plezier zult hebben van dit systeem.

Aansluiten Philips Hue LED strips.

De LightStrips Extend is eenvoudig en direct aan te sluiten op de netvoeding en stopcontacten. Op deze wijze heeft u een duurzame installatie.

Gebruiksvriendelijke afstandsbediening

De gebruiksvriendelijke losse afstandsbedieningen bevatten knoppen voor kleurkeuze, dimmen, kleurenloop en een aan-uitknop.

Welke app moet ik downloaden om mijn Philips Hue slimme verlichting te besturen?

Met de Philips Hue App bestuur je eenvoudig je complete Philips Hue slimme verlichting. De app is eenvoudig te downloaden in de App store van jouw besturingssysteem. Na het installeren van de Hue App is de synchronisatie met je Philips Hue Bridge zo gedaan.

Wat is de beste Philips Hue app?

De Hue Wave is de beste Philips HUE app. Met Hue Wave kun je Philips Hue lampen aansturen op basis van afgespeelde muziek. Als gebruiker kun je diverse zaken naar wens aanpassen. De Hue Wave-app is de beste Philips Hue-app om de lampen real time te laten reageren op muziek.

Wat kan ik allemaal met de Philips Hue app?

Je kunt met de Philips Hue app je lampen bedienen met je smartphone. Je kunt de lichtkleur aanpassen en het licht afstemmen op je activiteit. Je kunt ook routines instellen. Je kunt je Hue lampen bedienen met je stem en ze laten dansen op je Spotify Playlist.

Waar moet ik rekening mee houden bij het installeren van de Hue Lightstrip?

Je moet er rekening mee houden dat de lightstrip niet overal kan worden aangebracht. Hij is bijvoorbeeld niet geschikt om buiten te plaatsen of in de badkamer. De lightstrip is wel bestand tegen waterdruppels.

Veilige Hue LED-technologie

De slimme LightStrips zijn veilig aan te raken en te gebruiken zonder het gevaar van open elektriciteit.

Waar vind ik serienummer Hue Lightstrip?

Het serienummer van de Philips Hue Lightstrip Plus vind je op de RF-box ter hoogte van het kabeltje.

Hoeveel LEDs per meter Philips Hue LED strip?

De hoeveel LEDs per meter bij Philips Hue LED strip Basic en Premium is afhankelijk van de lichtkleur. Hou er rekening mee dat de strips van Philips relatief weinig LED’s per meter gebruiken. Een 100% egale lichtlijn is daarom niet zo eenvoudig te creëren als met onze RGBCCT of COB LED strips.

Welke lampen werken samen met Philips Hue?

Je kunt Philips Hue uitbreiden met lampen die compatibel zijn. Deze lampen hebben een E27 fitting en kun je bedienen via de app of de afstandsbediening. Je kunt ook slimme lampen met een E14 fitting bedienen via de app of de afstandsbediening. Je kunt ook slimme LED filament lampen bedienen via de app of de afstandsbediening.

Hoe kan ik mijn Philips Hue Ledstrip koppelen?

Je koppelt je Philips Hue bridge door deze in de buurt van je router of switch te plaatsen. Verbind de bridge met het stroomnetwerk met de meegeleverde adapter. Sluit de bridge aan op de router of switch met de meegeleverde ethernetkabel. Controleer of alle LED lampjes blauw branden.

Hoe Philips Hue Led strips aansluiten zonder stopcontact?

Als u een Philips Hue Lightstrip Plus hebt, kunt u die op uw elektrische bedrading aansluiten zonder het bijgeleverde stopcontact te gebruiken. Daartoe moet u de zwarte en de rode draad op de lightstrip aansluiten en dan het andere uiteinde van de lightstrip op de stroomvoorziening aansluiten.

Hoeveel lampen kun je aansluiten op een Hue bridge?

Je kan tot 50 lampen aansluiten op één Hue bridge. Dit betekent dat je bijvoorbeeld maximaal 50 Philips lampen kunt gebruiken in één ruimte. Heb je meer dan 50 Hue lampen, dan kun je een tweede bridge aanschaffen.

Philips Hue LightStrip installeren veel gestelde vragen:

Philips Hue

De Hue Lightstrip Plus telt steeds als 1 lichtpunt, ongeacht het aantal extensies dat je er aan toevoegt.

video: 

De hoeveel LEDs per meter bij Philips Hue LED strip Basic en Premium is afhankelijk van de lichtkleur, met een maximum van wel 120 LEDs per meter!

video: 

Je moet er rekening mee houden dat de lightstrip niet overal kan worden aangebracht. Hij is bijvoorbeeld niet geschikt om buiten te plaatsen of in de badkamer. De lightstrip is wel bestand tegen waterdruppels.

video: 

De nieuwe Hue Lightstrip Plus is 2 meter lang. Ook een Lightstrip van 1 Meter is beschikbaar. De laatste dient steeds in aanraking te komen met de 2 meter lange Lightstrip!

video: 

Wanneer u meerdere LED strips heeft staan en wilt verbinden dan maakt u gebruik van de meegeleverde koppelstukken. Er zijn ook verbindingsdraden te verkrijgen, hiermee kunt u de philips hue ledstrip koppelen in serie.

video: 

Je kunt maximaal 10 Hue lampen tegelijkertijd bedienen met de Hue dimmer switch.

video: 

Je kunt met de Philips Hue app je lampen bedienen met je smartphone. Je kunt de lichtkleur aanpassen en het licht afstemmen op je activiteit. Je kunt ook routines instellen. Je kunt je Hue lampen bedienen met je stem en ze laten dansen op je Spotify Playlist.

video: 

Om uw Philips Hue Bridge in te installeren, moet u deze in de buurt van uw router of schakelaar plaatsen. Vervolgens sluit u de bridge aan op het elektriciteitsnet met de meegeleverde adapter. Gebruik ten slotte de meegeleverde ethernetkabel om de bridge op uw router of switch aan te sluiten. Zodra alles is aangesloten, moet u ervoor zorgen dat alle LED-lampjes blauw branden.

video: 

Nee, de afgesneden stukken proberen aan te sluiten door extra bekabeling of solderen wordt niet niet aangeraden. Dit doet de garantie komen te vervallen.

video: 

1 meter is niet als basisstrip verkrijgbaar, maar kan wel elke 33 cm geknipt worden. Maar het afgeknipte gedeelte is dan niet meer bruikbaar.

video: 

Je kan tot 50 lampen aansluiten op één Hue bridge. Dit betekent dat je bijvoorbeeld maximaal 50 Philips lampen kunt gebruiken in één ruimte. Heb je meer dan 50 Hue lampen, dan kun je een tweede bridge aanschaffen.

video: 

Om je Philips Hue lampen aan te sluiten, heb je een Philips Hue Bridge nodig. Deze bridge verbind je met je lampen en met internet, zodat je ze overal ter wereld kunt bedienen. Je kunt de bridge thuis installeren of meenemen onderweg.

video: 

Als u een Philips Hue Lightstrip Plus hebt, kunt u die op uw elektrische bedrading aansluiten zonder het bijgeleverde stopcontact te gebruiken. Daartoe moet u de zwarte en de rode draad op de lightstrip aansluiten en dan het andere uiteinde van de lightstrip op de stroomvoorziening aansluiten.

video: 

Je kunt Philips Hue uitbreiden met lampen die compatibel zijn. Deze lampen hebben een E27 fitting en kun je bedienen via de app of de afstandsbediening. Je kunt ook slimme lampen met een E14 fitting bedienen via de app of de afstandsbediening. Je kunt ook slimme LED filament lampen bedienen via de app of de afstandsbediening.

video: 

De Philips LED strips zijn voorzien van een siliconen laag. Deze zorgt voor extra bescherming tegen elektrische delen en tegen stof en eventuele vochtigheid. Deze siliconen laag in combinatie met het aluminium profielen zorgen ervoor dat u jarenlang plezier zult hebben van dit systeem.

video: 

Er is geen maximum lengte voor de Hue lightstrip plus, wel wordt er aangeraden om tot maximaal 10 meter te verlengen.

video: 

Philips Hue Friends of Hue producten kunnen alleen worden toegevoegd aan een LightRecipe als ze worden verkocht als onderdeel van de starterskit. De Philips Hue LightStrip is geen onderdeel van de starterskit, dus je kunt deze niet toevoegen aan een LightRecipe.

video: 

Om de standaard Philips Hue lampen te bedienen heb je een Hue Bridge nodig. Dit apparaat verbind je zowel met je lampen als met internet. Op die manier bedien je de lampen overal ter wereld. Thuis via je tablet, maar ook onderweg via je smartphone.

video: 

Philips Hue lightstrips kun je op maat knippen. Je knipt de strip eenvoudig door middel van het meegeleverde schaarje. Zo pas je de strip altijd aan jouw wensen aan.

video: 

De Philips Hue LightStrips zijn geschikt voor iedere ruimte en geven bieden vele mogelijkheden. Met de Philips Hue LEDstrip ook wel Philips Hue lightstrips genoemd, kunt u meubels, keukens of verlaagde plafonds eenvoudig uitlichten en van extra sfeer (kleur) voorzien. De Philips Hue LED strips zijn eenvoudig te verlengen tot maximaal 5 meter, zodat u overal voor de juiste slimme verlichting kunt zorgen.

video: