Mi light verbinden met Philips Hue

Hoe verbind ik Mi light met mijn Philips Hue App ? Die vraag krijgen wij bij LED gigant maar al te vaak te horen.

LED gigant komt als eerste LED leverancier met de oplossing om Mi light te verbinden en aan te sturen via de Philips Hue app.

Het 2.4 ghz signaal van Mi light wordt dankzij de Gledopto RF Bridge omgezet naar het  Zigbee protocol.

Hiermee maakt deze Gledoptop RF bridge het mogelijk de volgende Mi Light producten te gebruiken binnen uw Zigbee omgeving zoals de Philips Hue app.

MiLight / MiBoxer led series welke kunnen worden aangestuurd met de volgende types FUT088, B0, FUT089, B8, FUT092 and B4.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om Mi light met Zigbee aan te sturen? Stuur ons uw offerte aanvraag of kom langs in onze LED winkel voor een oplossing op maat.

Bestel hier de oplossing om Mi-light te verbinden met Philips Hue.

alternatieve bridge philips hue zigbee

ZigBee veel gestelde vragen:

ZigBee

ZigBee en WiFi zijn twee verschillende protocollen. ZigBee heeft een veel groter bereik dan WiFi en ZigBee apparaten zijn energiezuiniger dan WiFi apparaten.

video: 

Het Philips Hue-protocol zal compatibel worden met het Matter-protocol. Deze nieuwe datacommunicatiestandaard zal worden gebruikt voor smart home-toepassingen, oftewel domotica.

video: 

ZigBee vereist geen wifi, maar de communicatie tussen Philips hue-producten en uw smartphone vereist wel wifi om verbinding te kunnen maken met uw netwerk in huis.

video: 

De Hue Dimmer Switch is een afstandsbediening die u kunt gebruiken om uw Philips Hue-lampen aan/uit te zetten en te dimmen. U kunt hem gebruiken om verschillende scènes en lampen te bedienen.

video: 

De ZigBee Dimmer werkt door te communiceren met de lampen die u hebt ingesteld om te worden gedimd. Hij zendt een signaal naar de lampen dat hen vertelt om te dimmen, en ze zullen langzaam dimmen totdat ze de door u ingestelde helderheid hebben bereikt. U kunt ook een minimum dim niveau instellen op de dimmer zelf, zodat uw lampen

video: 

Ja, de Hue Bridge kan in de meterkast worden geplaatst. Hij moet zo dicht mogelijk bij de router of switch worden geïnstalleerd, en u hebt een bekabelde verbinding nodig.

video: 

Nee, IKEA is niet ZigBee. ZigBee is een standaard, en IKEA’s Trådfri producten werken volgens die standaard. Dit betekent dat ze ook gebruikt kunnen worden met andere open ZigBee systemen.

video: 

Je kunt ZigBee gebruiken om apparaten met elkaar te verbinden, zoals je lichten en je thermostaat. Daarnaast kun je ZigBee ook gebruiken om apparaten te bedienen, bijvoorbeeld door middel van een smartphone of tablet. Je kunt ZigBee zelfs gebruiken om data te verzamelen, bijvoorbeeld over het energieverbruik in je woning.

video: 

De beste ZigBee hub is diegene die integreert met Homey. Met Homey heb je de mogelijkheid om de slimme apparaten in je huis te bedienen. Het combineert alle functionaliteiten en gadgets in één Smart Home systeem. Geen tientallen apps meer, maar alles in één app.

video: 

Je kan dit serienummer vinden op de achterkant van de HUE Lightstrip. Als je je Hue Lightstrip wilt registreren of updaten, heb je het serienummer namelijk nodig.

video: 

ZigBee heeft een groter bereik dan WiFi, waardoor het beter is voor apparaten die over een langere afstand moeten communiceren. ZigBee-apparaten zijn ook energiezuiniger dan WiFi-apparaten, wat betekent dat ze minder stroom verbruiken en langer op een batterij kunnen werken.

video: 

Er zijn twee bekende merken die ZigBee gebruiken als standaard voor draadloze communicatie: Philips Hue en IKEA. Philips Hue heeft alle slimme lampen en accessoires voorzien van de standaard, en IKEA heeft alle slimme lampen en slimme rolgordijnen voorzien van ZigBee. Er zijn nog veel meer merken die ZigBee gebruiken, maar deze twee zijn het meest bekend.

video: 

Er is een app voor Zigbee. Homey is de Smart Hub die momenteel met de meeste protocollen kan werken. Dit geeft u de mogelijkheid om veel producten met elkaar te laten praten. Homey is daarom ook een multi-tasking app. Homey maakt onder andere gebruik van wifi, bluetooth, Z-wave en ZigBee.

video: 

De Philips hue dimmer switch werkt zo dat je met de bovenste knop de gekozen verlichting in schakelt. Wanneer de switch gekoppeld is aan een bridge, kun je deze knop ook verder configureren en kamers en scènes toewijzen.

video: 

Het bereik voor ZigBee is ongeveer 15-20 meter in de open lucht. De kwaliteit en compatibiliteit tussen apparaten en merken kan echter een probleem zijn.

video: 

De Hue Bridge is bedoeld om de lampen van Philips, Trust, Inner en IKEA samen te laten werken. De ZigBee-signalen worden in de Bridge omgezet in Wifi-signalen, waarna je de lampen via internet – en dus je telefoon – kunt bedienen.

video: 

ZigBee en Z-Wave zijn twee verschillende soorten draadloze communicatie. ZigBee werkt op de drukke 2,4Ghz band, terwijl Z-Wave op 868 MHz werkt. ZigBee bereikt een afstand van 10-20 meter, terwijl Z-Wave een afstand van 20-30 meter bereikt.

video: 

De Hue Bridge moet zo dicht mogelijk bij de router of switch worden geïnstalleerd. Dit omdat je een bekabelde verbinding nodig hebt. De meeste routers bevinden zich in de meterkast, dus daar kunt u de Philips Hue Bridge ook plaatsen.

video: 

ZigBee is een veilig protocol dat AES-128 encryptie gebruikt om alle berichten te beschermen. Replay-aanvallen worden voorkomen door tellers die bij elk verzonden bericht worden opgehoogd.

video: 

ZigBee en Z-Wave zijn beide draadloze communicatieprotocollen waarmee apparaten met elkaar kunnen worden verbonden. Beide protocollen hebben een standaard ontwikkeld die fabrikanten kunnen gebruiken. Dit betekent dat ZigBee- en Z-Wave-producten van verschillende merken met elkaar kunnen worden verbonden.

video: 

Selecteer een Afleverpunt