LED voeding

Alles wat u moet weten over LED voedingen leest u op deze pagina.

Wat is het verschil tussen een voeding, transformator, driver of trafo?

Er is geen verschil, alle termen hebben dezelfde betekenis. Dus voeding, transformator, driver en trafo kennen technische geen verschillen.

Wat is precies het verschil tussen AC en DC?

AC staat voor Alternating Current, wat betekent dat de voeding een wisselstroom geeft. Dit is standaard voor halogeenspotjes op 12 Volt.

DC staat voor Direct Current, en zorgt voor gelijkstroom. LED voeding geven meestal gelijkstroom. Dit is beter voor bijvoorbeeld 12 Volt LED lamp doordat er geen schommelingen in de spanning ontstaan, wat de levensduur van de LED lamp of LED strip ten goede komt.

Wat is het verschil tussen een standaard voeding en een LED voeding?

U bent wellicht al bekend met voeding voor traditionele verlichting of halogeen verlichting. Voor LED zijn er speciale LED voeding ontwikkeld. LED voeding worden gebruikt in laagspanning schakelingen, zoals een 12 volt of 24 volt of 36 volt schakeling. Het verschil met een gewone voeding is dat een LED voeding zorgt voor een constante stroom. Dit zorgt ervoor dat een LED lamp of LED strip een continue lichtopbrengst kan produceren.

Daarnaast produceert een LED voeding gelijkspanning of gelijkstroom. Dit verlengt de levensduur van LED verlichting enorm. Wanneer u een verkeerde voeding plaatst, kan dit zorgen voor spanningfluctuaties en hierdoor gaar LED sneller defect (let hier dus op).

Een praktijkvoorbeeld;

12 volt DC LED lampen hebben een voeding nodig die gelijkspanning geeft en kunnen dus niet op een 12 volt AC halogeen voeding aangesloten worden.
Een 12 volt DC/AC lamp kan zowel op een 12 volt DC LED voeding als op een 12 volt AC halogeen voeding aangesloten worden.

Wat is een gewikkelde voeding?

De traditionele voeding die  voornamelijk voor halogeenspotjes 12 Volt gebruikt worden, zijn geschikt voor LED lampen en LED spotjes op 12 volt.
Gewikkelde voeding hebben wel een aantal beperkingen.

Aangezien LED over het algemeen weinig energie verbruikt, wordt de minimale belasting van de voeding niet bereikt en werkt de verlichting niet goed.
Een gewikkelde voeding verbruikt veel energie, dit is niet in lijn met de energiebesparing van de LED verlichting. U verbruikt dus alsnog veel stroom.
De levensduur van gewikkelde voeding is vaak niet erg lang. Hierdoor dien je deze om de paar jaar te vervangen. Dit gaat ten koste van de besparingen op LED.
Gewikkelde voeding worden erg warm, dit in tegenstelling tot LED voeding.

Welke voeding is geschikt voor LED strips?

Al onze LED strips werken op iedere LED voeding uit ons assortiment. U kunt de LED strip eenvoudig aansluiten op voeding en alle controllers uit ons assortiment. Het enige dat u nodig heeft is een schroevendraaier.

Onze voedingen zijn van de hoogste kwaliteit, dit klinkt misschien als een marketing uitspraak, maar om dit te bekrachtigen geven wij standaard 5 jaar garantie op al onze LED voedingen!
Showroom LED verlichting

Wanneer u plannen heeft LED verlichting aan te schaffen dan bent u bij LED Gigant aan het juiste adres.

Wij bieden u de mogelijkheid om een afspraak te maken in onze showroom. Hier kunt u alle producten bekijken en beantwoorden wij graag al uw vragen met betrekking tot de installatie en montage van led strips.
Wanneer u een afspraak wilt maken om alle producten te bekijken dan kunt u contact opnemen via support @ led-gigant.nl of op nummer 085 0020244.