LED strips voor kastruimte

LED strip kast

Op zoek naar LED verlichting voor uw kast of inloopkast?

led strip warm licht kastLED strips voor kastruimte

Op deze pagina geven wij u meer informatie over LED strips voor kastruimte. Mocht u bij het lezen van dit artikel toch nog meer informatie nodig hebben over LED strips, dan kunt u ons uiteraard een e-mail sturen of gewoon even bellen op nummer 085-0020244.

LED strips zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de meest uiteenlopende kasten. Of het nu gaat om het verlichten van de achterzijde, het uitlichten van bepaalde delen van de kast, het creëren van unieke accenten, of het algehele aangezicht van uw kast wilt uitlichten, met LED heeft u vele mogelijkheden.

Om u een beeld te geven waar u LED strips in uw kasten kunt toepassen hebben wij hier geven wij hieronder enkele voorbeelden;

 • Boven uw kast
 • Onder uw kast
 • Aan de achterzijde horizontaal
 • Aan de achterzijde verticaal
 • Aan de achterzijde diagonaal
 • Aan de voorzijde horizontaal
 • Aan de voorzijde verticaal
 • Aan de voorzijde diagonaal
 • In de lades van uw kast

Zoals u kunt lezen zijn de mogelijkheden zeer divers.

Het begint echter allemaal met het maken van de keuze voor de juiste LED strips. LED strips zijn bij ons leverbaar in alle kleuren en tinten, welke hieronder staan beschreven.

LED strips voor kastruimte mogelijkhedeb

Alle LED strips zijn leverbaar in 12 volt en 24 volt & in de volgende wattages 4,8 watt, 6 watt, 9,6 watt & 12 watt per meter.

De LED strips zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren:

Multicolor LED strips:

Alle multicolor LED strips zijn leverbaar in ip20 en ip65. Leverbaar vanaf 7,2 watt per meter tot maar liefst 19,2 watt, zo heeft u altijd de keuze voor de juiste lichtsterkte.

Hierin hebben wij twee verschillende soorten LED strips:

Het aanbod aan LED strips voor uw kast is zoals u kunt zien erg divers en uitgebreid, bovendien leveren wij onze LED strips vanaf 1 meter tot 5 meter op 1 rol, u kunt onze LED strips tevens eenvoudig inkorten met een gewone schaar.

LED Strips

 • LED strips voor uw kast geven mooi egaal licht
 • Werkt zowel als hoofd & accentverlichting
 • De kast LED verlichting is energiezuinig
 • De strips gaan +50.000 branduren mee
 • Aansluiten is zeer eenvoudig
 • De LED strips zijn dimbaar van 100% tot 1%
video: 

Basis instructies voor het bevestigen van LED strips:

Maak de ondergrond schoon, droog & vetvrij.

Controleer de werking van de ledstrip en bediening ervan.

Meet de lengte van de led strip en knip deze op maat.

Verwijder de beschermfolie van de plaktape.

Plak de led strip en druk deze aan.

video: 

Ja, u kunt een LED strip buigen. Maar zorg ervoor dat de strip in een haalbare hoek of kromming gebogen is. U moet rekening houden met de beschikbare bochten en hoeken voordat u begint te buigen; niet elke bocht zal werken vanwege beperkingen van ruimte of vorm!

video: 

Als je een led strip wil laten maken, moet je ervoor zorgen dat de hoek niet te haaks is. Als de hoek te haaks is, kan er een knik in de led strip ontstaan.

video: 

LED Kastlampen zijn op verschillende manieren te bedienen. Je kunt ervoor kiezen om de verlichting te bedienen via een bewegingssensor. Deze reageert op beweging, of via een warmtesensor (PIR). Deze vormen van bediening worden voornamelijk gebruikt in keukenkasten.

Via een IR-sensor kunt u de lamp activeren door erop te drukken, en dan vervolgens weer los te laten. Met Infrarood heeft u geen last van lichtverschijnselen en kan er gemakkelijk een groot gebied worden verlicht. Deze technologie wordt veelvuldig toegepast in openbare ruimtes waar een breed scala aan halffabricaten moet worden beheerd, zoals winkels en kantoren etc.

video: 

Om een behaaglijk licht te verkrijgen in kastruimtes is het raadzaam om de LED strips rondom te plaatsen. Tevens kan men de plafonnière of spots gebruiken om bepaalde leefgebieden te verlichten en een grotere hoeveelheid licht te generen.

De LED strips zijn nagenoeg onzichtbaar omdat de techniek in de verlichting doorloopt en er geen kabels of overige vormen van afscherming zichtbaar zijn. Ook is deze techniek energiebesparend wat bijdraagt aan het milieu en uw portemonnee!

Om een optimale werking te bereiken adviseren wij om de LED strips aan de binnenzijde van de kastruimte aan te brengen. Het snoer zit dan ook weggewerkt in de ruimte.

video: 

Om de LED strips netjes in uw kasten te kunnen wegwerken adviseren wij van led-gigant.nl altijd gebruik te maken van  aluminium profieln. Het grote voordeel van onze LED strip profielen is dat de LED strips niet meer onderhevig zijn aan stof en schadelijke invloeden van buitenaf. Wij adviseren dan ook om gebruik te maken van LED strip profielen, deze zorgen ervoor dat uw LED strips tot wel 50% langer mee gaan. De LED strip profielen voor kasten leveren wij in ruim 30 verschillende profielen, afhankelijk van uw wensen en eisen is er dus altijd een geschikt profiel voor uw kast leverbaar.

De profielen worden bij ons altijd gratis inclusief afdekking geleverd. Met deze afdekking sluit u het profiel na het plaatsen van de LED strip af, deze afdekkingen zijn leverbaar in helder/transparant of melkwit/opaal.

Voor een maximaal lichteffect adviseren wij voor een heldere / transparante afdekking te kiezen. Wilt u echter geen LED puntjes van uw strip zien en het licht filteren dan adviseren wij om voor een melkwitte / opale afdekking te kiezen. Plaatst u de profielen in het directe zicht dan is een U vorm profiel altijd aan te bevelen, hier ligt de strip namelijk iets dieper in het profiel en heeft het licht een beperkte lichtspreiding. De LED strip profielen voor uw kast zijn eenvoudig in te korten en standaard leverbaar in lengten van 1 of 2 meter.

Om u goed op weg te helpen hebben wij hier stap voor stap uitgelegd wat u nodig heeft om de LED strips in uw kast toe te kunnen passen.

Hieronder geven wij stap voor stap aan wat u nodig heeft.

led strips installeren

1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht liggen.

1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht liggen.
Met onze LED profielen heeft u ongekende mogelijkheden bij het gebruik van LED strips.

1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

2 ) Kies het gewenste voltage van uw LED strip

12 volt – extra warm wit – 2700 kelvin

12 volt – warm wit – 3000 kelvin

12 volt – natuurlijk wit – 4000 kelvin

12 volt – koud wit – 6000 kelvin

12 volt – dual white / CCT

12 volt – kleur

12 volt – RGB

12 volt – RGBW ( RGB + WIT)

12 volt – RGBWW ( RGB + WARM WIT)

12 volt adresseerbaar (pixel gestuurde smart oplossingen)

Naast onze 12 volt series leveren wij ook 24 volt LED strips. Gaat u voor een lengte van 10-13 meter dan adviseren wij 24 volt LED strips.

24 volt – extreem warm wit – 2500 kelvin

24 volt – extra warm wit – 2700 kelvin

24 volt – warm wit – 3000 kelvin

24 volt – natuurlijk wit – 4000 kelvin

24 volt – koud wit – 6000 kelvin

24 volt – dual white CCT

24 volt – RGB

24 volt – RGBW (RGB + WIT)

24 volt – RGBWW ( RGB + WARM WIT)

24 volt – RGBCCT ( RGB + WIT TINTEN WARM TOT KOUD

24 volt adresseerbaar

Gaat u voor het beste van het beste, een CRI van 95! een waterdichtheid tot IP68 en een lengte van 30 meter zonder voltagedrop? Dan zijn onze 48 volt LED strips de lichtoplossing die u zoekt. Bekijk hier onze 48 volt professionele LED strip lijn.

48 volt LED strip

3 ) LED voeding hiermee voorziet u de LED verlichting van stroom.

Deze LED voedingen zijn leverbaar in de volgende varianten vanaf 6watt tot 600watt.

12 volt LED voedingen
24 volt LED voedingen

Dimbare LED voedingen

48 volt LED voedingen

4 ) LED strip controller
Met een LED strip controller kunt u de LED strip afstandsbediening aansturen. Het installeren van deze controller is tevens kinderlijk eenvoudig.

5 ) LED afstandsbediening, hiermee kunt u met behulp van de LED strip controller de LED strips geheel draadloos en zonder te richten aansturen.

Ook voeren wij een uitgebreid assortiment LED wanddimmers.
Hiermee kunt u zowel bekabeld als draadloos uw LED verlichting dimmen.

6 LED wifi aansturing / smart home verlichting

Wij verkopen zowel WIFI LED strip bediening , hiermee kunt u de strips bedienen met een iPhone, Android toestel zoals Samsung of een iPad of bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Tab.
De WIFI app is geschikt voor Android & Apple.

7 )  LED montagemateriaal zoals:

LED aansluitkabel
LED connectoren

Voor vragen met betrekking tot het maken van de juiste keuze zijn wij bereikbaar op nummer 0850020244

LET OP!

Wanneer u LED strips wenst te gebruiken dienen deze goed te worden gekoeld. LED strips die niet voldoende koeling krijgen zullen defect raken.
Wij adviseren om altijd LED strip profielen van aluminium te gebruiken zodat de strips mooi recht geplaatst kunnen worden en deze tevens voldoende koeling krijgen. Hierdoor gaan de strips vele malen langer mee en creëert u mooie lichteffecten.
Wij leveren ruim 200 verschillende LED profielen uit voorraad welke u tevens kunt komen bekijken in onze LED showroom.

Hoe hoger het profiel is en hoe dieper een LED strip in het LED profiel geplaatst wordt, des te strakker zal de lichtlijn worden.

U kunt al onze LED profielen eenvoudig vastboren, vastkitten of gebruik onze montageklemmen voor LED profielen.

Uniek is de superkrachtige montagetape voor LED profielen, deze hebben een kleefkracht van wel 80kg per meter! vochtbestendig, weersbestendig en geschikt voor alle ondergronden.

De afdekkingen

Helder / transparante afdekking voor maximaal lichteffect en laten 100% van het licht door.
Opaal / melkwit voor een mooi gefilterd licht en laten circa 80% van het licht door.
Frosted / icey voor een gefilterd licht met een hogere lichtopbrengst laten circa 90% van het licht door.

De afdekkingen voor LED profielen worden altijd standaard gratis geleverd.

LED verlichting showroom

Wanneer u plannen heeft LED verlichting aan te schaffen dan bent u bij LED Gigant aan het juiste adres. Wij bieden u de mogelijkheid om een afspraak te maken in onze showroom. Hier kunt u alle producten bekijken en beantwoorden wij graag al uw vragen met betrekking tot de installatie en montage van de LED verlichting.

Breng gerust een bezoekje aan onze LED verlichting showroom en laat u informeren door onze enthousiaste medewerkers.

Wanneer u vragen heeft of graag een afspraak wilt maken om alle producten te bekijken dan kunt u contact opnemen via support @ led-gigant.nl of op nummer 0850020244.


Levering

Wij verwerken alle orders dezelfde dag en versturen al onze pakketten inclusief een tracking trace code. Hiermee kunt u de bestelling volgen. U bent tevens van harte welkom in onze LED winkel.