LED strips voor inloopkasten

LED strips voor inloopkasten

U bent voornemens een inloopkast aan te schaffen of wellicht heeft u plannen uw huidige inloopkast van (nieuwe) LED verlichting te voorzien. In uw zoektocht bent u hopelijk bij ons terecht gekomen. Afhankelijk van uw wensen en het beschikbare budget is er bij Led-gigant.nl altijd een geschikte verlichtingsoplossing voor uw inloopkast mogelijk.

De mogelijkheden voor het verlichten van een inloopkast zijn divers. Wij hopen u aan de hand van deze pagina een beeld te geven van onze oplossing.

Hoe kunt u het beste een inloopkast verlichten

LED strips zijn vandaag de dag niet meer weg te denken bij het verlichten van een inloopkast. Een veel gemaakte fout is dat LED strips worden opgeplakt in en op de kast. De plaklaag onder aan de LED strip laat over het algemeen erg snel los. Dit is uiteraard optisch niet erg fraai.
Er zijn vele LED strips verkrijgbaar. Over het algemeen wordt voor inloopkasten gekozen voor LED strips in de kleur wit, warm wit, naturel wit of RGB/W.

Afhankelijk van uw wensen heeft iedere strip een aantal voordelen

Er is binnen webshop land veel verschil in kwaliteit en prijs van de verschillende LED strips. Wij adviseren u graag over de beste strip voor uw situatie, de meeste inloopkasten zijn tenslotte ook maatwerk.

LED strips aansturen gaat tegenwoordig draadloos door middel van radiogestuurde controllers en afstandsbedieningen en/of wanddimmers.
De meeste LED strips die u online koopt zijn niet breder dan 10mm, deze zijn allen geschikt om in onze LED profielen te plaatsen. Als u vragen heeft over de aanschaf van de beste LED strip neemt u dan contact met ons op, wij adviseren u graag.

led strips inloopkast

Wij hebben de oplossing om de LED strips kaarsrecht in uw kast te monteren.

Ongeacht het type LED strip dat u reeds heeft aangeschaft of voornemens bent om aan te schaffen, begint het installeren van de verlichting in de kast met LED strip profielen.
LED strip profielen zijn door ons ontwikkelde aluminium profielen die u op iedere gewenste plek in de kast kunt monteren.
U kunt de profielen vastlijmen, voorzien van een gaatje en vastboren met een platte schroef of u kunt de profielen vastzetten met onze handige montageklemmen.
Vervolgens plaats u uw LED strip in het profiel en klikt de afdekking die u gratis bij het profiel krijgt vast.

De strip is volledig vrij van stof en vuil en ook wordt u niet meer verblind door de felle lampjes op de LED strip. Wanneer u een U vorm of T vorm LED profiel kiest ligt de strip dieper in het profiel waardoor de felle LED’s niet meer zichtbaar zijn en u een mooie egale lichtlijn krijgt (kies voor de opaal variant).

Mogelijkheden LED strips inloopkast

Stel u wilt het licht van boven naar beneden laten schijnen. Wij adviseren dan voor een U vorm of T vorm LED profiel te kiezen. Het voordeel is hierbij dat de strip dieper in het profiel ligt en het licht dat afkomstig is van de strip mooi naar beneden schijnt zonder zich de ruimte in te verbreden. Het licht is als het ware mooi gebundeld tot een egalere lijn. Wanneer u het achterste gedeelte van uw inloopkast wilt verlichten, dan heeft u de mogelijkheid om het profiel tegen de achterwand te plaatsen. Of tegen de zijwand van de achterzijde. De LED strips verlichten dan mooi de achterzijde van de inloopkast.

De voorzijde van een inloopkast verlichten met LED strips

Ook het verrichten van de voorzijde van een inloopkast kan zeer eenvoudig worden gerealiseerd met LED strip profielen. De profielen kunnen strak tegen de kopse kant worden vastgezet.
Afhankelijk van uw wensen zijn hier verschillende opbouw en inbouwprofielen voor leverbaar.

Het plafond verlichten met LED strips

Het bovenste gedeelte of plafond van een inloopkasten kan ook met LED strips eenvoudig van voldoende licht worden voorzien.
De voordelen van LED profielen voor inloopkasten

De profielen zorgen voor een strakke afwerking van uw LED strips

Zoals u heeft kunnen lezen is het installeren van LED strips in combinatie met onze aluminium LED strip profielen de ideale oplossing om uw inloopkast goed te verlichten. Wij adviseren u graag en voorzien u uiteraard kosteloos van een offerte op maat, met daarop alle artikelen die u nodig heeft. Wij zijn bereikbaar per e-mail, via de chatfunctie op de website of bel ons gewoon even op 0850020244.

Een bezoek aan onze showroom in Zaandam is ook mogelijk. Hier hebben wij alle Profielen voor u op voorraad.

Om u een goed beeld te geven van de benodigde onderdelen voor het verlichten van een inloopkast hebben wij de volgende informatie voor u geschreven.

led strips installeren

1) LED strip profielen van aluminium, Hierin kunt u de LED strips plakken, waardoor deze kaarsrecht in uw inloopkast komen te liggen.

1.1) Eindkappen voor de aluminium LED strip profielen.

2 ) Kies de juiste LED strip in 12 of 24 volt!
De volgende LED strips zijn geschikt voor uw situatie.

3 ) LED strip voeding / trafo. Hiermee voorziet u de LED strips van stroom. Wij verkopen zowel 12 volt als 24 volt LED trafo’s.

4 ) LED strip controller
Met een LED strip controller kunt u de LED strip afstandsbediening aansturen. Het installeren van deze controller is tevens kinderlijk eenvoudig.

5 ) LED strip afstandsbediening, hiermee kunt u met behulp van de LED strip controller de LED strips geheel draadloos en zonder te richten aansturen.

6 )  LED voeding stroomkabel, ook kunt ervoor kiezen de trafo rechtstreeks op uw stroompunt aan te sluiten

Wij verkopen tevens WIFI LED strip bediening , hiermee kunt u de strips bedienen met een iPhone, Android toestel zoals Samsung of een iPad of bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Tab.

De WIFI app is geschikt voor Android & Iphone.

Naast losse controllers / wifi controllers voor LED strips, bieden wij u ook duurzame en mooi vormgegeven LED afstandsbedieningen aan.
Functionaliteiten zoals dimmen, kleuren wisselen en andere functies zijn eenvoudig met de draadloze afstandsbediening te kiezen.

Ook kunt u de LED strips met een wanddimmer bedienen. Hierin hebben wij een ruime keuze.

Voor vragen met betrekking tot het maken van de juiste zijn wij bereikbaar op nummer 085-0020244.