LED strips tegen een muur

led wand profiel smal

LED strips tegen een muur plakken

LED strips worden over het algemeen vaak direct tegen een muur geplakt. Wanneer LED strips in het directe gezichtsveld worden gemonteerd, dan zijn alle individuele LEDs op de LED Strip vaak erg fel en niet prettig voor het oog, met name wanneer deze verticaal tegen de muur zijn geplakt is dit erg hinderlijk.
LED strips die tegen een muur worden geplakt geven dan dus niet het gewenste effect. Ook wanneer deze indirect licht geven is het gewenste effect vaak ver te zoeken. LED strips geven het mooiste lichteffect wanneer het licht als het ware wordt gefilterd door middel van een melkwitte of opaal kleurige LED diffuser in combinatie met een LED profiel.

Led strip muur profielen

LED strips tegen een muur monteren is zeer eenvoudig te realiseren wanneer er gebruikt wordt gemaakt van onze speciale aluminium LED strip muur profielen. U kunt uw LED strip direct in het profiel vastplakken, vervolgens sluit u de LED strip aan op uw LED controller en/of voeding en kunt u ongestoord genieten van het licht vanaf de muur.

U kunt de LED profielen direct aan de muur vastzetten met montageklemmen of het profiel vastzetten met schroeven. Indien u kiest voor een inbouw LED profiel kunt u deze in de muur vrezen. Dit geeft beide een mooi licht effect.

Wij van LED-gigant.nl hebben een uitgebreid assortiment LED strip profielen voor de meest uiteenlopende muur of wand toepassingen.

Bekijk hier onze LED profiel oplossingen voor muur of wand montage;

Gipsplaat LED profielen voor wanden en muren
inbouw gips profielen voor led strips
Stuc LED profielen voor wanden en muren
smal stuc led profiel

Tegel LED profielen voor wanden en muren
stuc led profiel binnenhoek

LED sierlijsten voor wanden en muren

sierlijsten led strip

Onze LED muur profielen bieden u een aantal grote voordelen

Het licht van de LED strip wordt strak egaal, u creëert een mooie strakke lichtlijn. Zeker wanneer u kiest voor een LED profiel waarbij de strip dieper in het LED profiel ligt.

Wanneer LED strips branden worden deze snel warm. Een LED strip die onvoldoende koeling krijgt zal minder lang mee gaan dan de aangegeven opgave vanuit de fabrikant. Een LED profiel verlengd de brandtijd van LED strips aanzienlijk. Het vervangen van een LED strip aan het plafond is natuurlijk ook geen prettige aangelegenheid, dus hoe langer uw LED strips meegaan des te langer u zorgeloos geniet.

LED strip diffuser gerelateerde vragen en antwoorden

LED Strips

Wanneer LED strips in het directe gezichtsveld worden gemonteerd, zijn alle LED’s vaak erg fel en niet aangenaam voor het oog, vooral wanneer dit verticaal tegen de muur gebeurt. Op een muur geplakte LED strips geven niet het gewenste effect. Ook wanneer ze indirect schijnen, is het gewenste effect vaak moeilijk te vinden. LED strips geven het beste lichteffect wanneer het licht gefilterd wordt door een melkwitte of opaalkleurige diffuser.LED strips tegen muur

video: 

Om LED strips op een muur te installeren, heeft u nodig:

-LED-strip(s)

-LED-strip controller

-Voeding (optioneel)

-Muurprofiel(en)

-Bevestigingsclips of schroeven (optioneel)

1. Bepaal waar u uw LED strip wilt installeren. Zorg ervoor dat de plaats schoon is en vrij van vuil.

2. Meet de lengte van uw LED strip en snijd hem op maat met een schaar of een hobby mes. Zorg ervoor dat u aan elk uiteinde voldoende extra draad overlaat om de controller en de voeding aan te sluiten.

3. Als u bevestigingsclips gebruikt, bevestigt u deze op de gewenste plaats aan de muur. Als u schroeven gebruikt, boort u voorgaten en schroef uw muurprofiel aan de muur.

4. Strip aan één kant van je LED-strip een halve centimeter isolatie van elk uiteinde van de draad. Druk met een tang op de draden om ervoor te zorgen dat er een goede verbinding is tussen de draden en de koperen strips in de buis.

5. Bevestig uw voeding of controller aan de LED strip door de uiteinden van de draad die u net hebt gestript in de aansluitingen te duwen. De draden van de controller moeten in dezelfde kleur aansluitklemmen worden gestoken als waarop ze in uw LED strip zijn aangesloten. Voedingen kunnen één of twee aansluitingen hebben, afhankelijk van of de voeding AC/DC of constante spanning is.

6. Sluit uw LED strip aan naar de voeding of controller.

7. Als u geen voor gemonteerd LED-wandprofiel gebruikt, boort u gaten voor uw bevestigingsclips en bevestigt u deze aan de achterkant van de LED-strip. U kunt nu uw LED strip aan de wandprofielen hangen en genieten!

video: 

LED strip profielen bieden een aantal grote voordelen. Het licht van de strip is gelijkmatig, je krijgt als het ware een mooie strakke lichtlijn. Zeker als je een profiel kiest waar de strip dieper in het profiel zit.

Als LED strips branden worden ze snel warm. Een LED strip die niet voldoende gekoeld is zal minder lang meegaan dan de aangegeven branduren op de verpakking. Een LED wandprofiel verlengt de brandtijd van de strips aanzienlijk. Een LED strip aan het plafond vervangen is natuurlijk ook geen pretje, dus hoe langer uw LED strips meegaan hoe langer u er zorgeloos van kunt genieten.

video: 

Wanneer LED strips in het directe gezichtsveld worden gemonteerd, zijn alle LED’s vaak erg fel en niet aangenaam voor het oog. Op een muur geplakte LED strips geven niet het gewenste effect. Ook wanneer ze indirect schijnen, is het gewenste effect vaak moeilijk te vinden. Led strips geven het beste lichteffect wanneer het licht gefilterd wordt door een melkwitte of opaalkleurige diffuser.

video: 

De mogelijkheden voor wat betreft het verwerken van LED strips is wanden is vrijwel eindeloos, uiteraard kunt u bij ons terecht voor volledig advies.

Speciale LED wandprojecten met unieke uitgelichte wanden en muren krijgen bij ons speciale projectprijzen. Bel voor de laagste projectprijs 0850020244.

Vraag via deze weg direct uw offerte aan voor uw LED muur project en wij sturen u digitaal een geheel vrijblijvende offerte toe.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 256 MB.