LED strips voor liften

Wij van LED gigant weten dat veel van de liften onvoldoende of zelfs helemaal niet goed zijn verlicht. Een lift die onvoldoende verlicht is, zorgt voor vervelende en soms gevaarlijke situaties. Deze pagina is speciaal geschreven voor het verbeteren van de verlichting in vrijwel ieder type lift.

 

Wat zijn de mogelijkheden om een lift te voorzien van LED strips?

Of het nu gaat om de binnenzijde of de buitenkant van een lift, een lift is bij uitstek geschikt om te verlichten met LED strips. LED strips zijn eenvoudig te installeren en op iedere lengte te installeren. De LED strips kunnen om de 5cm worden afgeknipt. Het voordeel van LED strips is dat deze zowel in het directe zicht als indirect kunnen worden geplaatst, u kunt hiermee accenten aanbrengen en de kleuren zijn eindeloos te selecteren.

 

LED strips in het directe zicht.

Wanneer LED strips in het directe zicht worden geplaatst kunt u ervoor kiezen om de LED strips op te plakken met de plakstrip aan de onderzijde van de strip. Het nadeel hiervan is dat de LED lampjes op de strip erg fel zijn voor de ogen, dit is optisch geen fraai gezicht. Daarnaast neemt de kleefkracht van de plakstrip af, waardoor de strips los laten. Om dit te voorkomen zijn er speciale LED strip profielen voor liften ontwikkeld. U kunt de LED strip profielen eenvoudig in het directe zicht plaatsen, vervolgens plakt u de LED strip in het profiel. Al onze LED strip profielen zijn gratis voorzien van een afdekking. Deze klikt u eenvoudig in het profiel vast. De afdekkingen zijn verkrijgbaar in helder/ transparent of melkwit / opaal. Wij adviseren om te kiezen voor een opale of melkwitte afdekking. Dit zorgt ervoor dat het licht van de strip wordt gebroken, waardoor deze minder fel zijn voor de ogen.

 

LED strips indirect plaatsen.

LED strips die niet direct zichtbaar zijn, kunnen in bijvoorbeeld het plafond of de wanden van de lift worden geplaatst. Het voordeel van LED strips die indirect worden geplaatst, is dat dit aangenaam is voor de ogen. Het licht geeft een mooi effect doordat deze niet direct zichtbaar zijn. Ook hier geldt weer dat wanneer de LED strips niet in LED profielen worden geplaatst, de strips naar verloop van tijd loslaten.

 

Zoals u kunt lezen zijn de toepassingsmogelijkheden voor LED strips in liften eindeloos. Wij adviseren om altijd gebruik te maken van LED profielen & hebben de voordelen van LED profielen voor LED strips voor u op een rijtje gezet.

 

 

Zoals u heeft kunnen lezen zijn de mogelijkheden om een lift te voorzien van LED strips vrijwel eindeloos. Omdat geen enkele lift hetzelfde is en uw behoeften nooit gelijk zijn met onze andere klanten, verzoeken wij u een e-mail te sturen met daarin uw wensen of via het contactformulier contact op te nemen.