LED strips

LED Strips

LED strips zijn erg in trek wanneer het gaat om het verlichten van ruimtes en objecten. Dit komt door de ruime mogelijkheden en toepassing van LED strips. LED strips kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd doordat er op bijna alle LED strips uit ons ruime assortiment een plakstrip op de achterkant zit. U kunt de LED strip eenvoudig installeren door deze uit te pakken en op te plakken zonder dat hier duur gereedschap bij vereist is. LED strips kunnen worden gebruikt als indirecte verlichting in bijvoorbeeld een koof of in de keuken bijvoorbeeld onder een keukenkastje, de mogelijkheden van LED strips zijn vrijwel oneindig. Goede informatie over LED strips is moeilijk te vinden en er zijn nog veel onduidelijkheden over deze voordelige en energiezuinige velruchting. Op deze website proberen wij u een te informeren over alles wat met LED strips te maken heeft.

LED strips lengte

LED strips van LED-Gigant worden direct geleverd op rollen van vijf meter. Wilt u meer dan 5 meter LED strip achter elkaar gebruiken kunt u de LED strips eenvoudig koppelen of opnieuw voorzien van LED strips.

LED strips inkorten

Het handige aan LED strips is, is dat deze eenvoudig in te korten zijn op de door u gewenste lengte. Een LED strip bestaat uit een aantal losse LED strip schakelingen. Deze schakelingen hebben vrijwel in alle gevallen een lengte van 5 centimeter of 10 centimeter, u kunt dan ook de LED strip, afhankelijk van de schakeling grootte, inkorten op de juiste maat.

LED strips voeding

LED strips kunnen alleen worden gebruikt met gelijkspanning en kunnen alleen worden gevoed met een speciale LED trafoDe voeding dient direct voor de LED strip te worden geplaatst, en te worden aangesloten op 230 volt. Vervolgens is de uitgangsspanning 12 of 24 volt.

Wij leveren de volgende LED strip voedingen

12 volt LED strip voeding -> Geschikt voor 12 volt LED strips

24 volt LED strip voeding ->Geschikt voor 24 volt LED strips

TIP!! Een tip die vaak niet wordt meegenomen bij de installatie is dat de LED trafo altijd voldoende vermogen nodig heeft om de LED strip volledig te kunnen voeden. Vaak worden voedingen besteld welke precies genoeg maximaal vermogen geven om de LED strip te laten branden. Wij van LED-Gigant adviseren echter altijd te kiezen voor een voeding met meer vermogen dan dat de LED strip nodig heeft. Op deze manier kunt u langer van zowel de voeding als van de LED strip genieten, doordat deze minder worden belast.

Dimbare LED strips

LED strips zijn normaal gesproken dimbaar, dit geldt echter niet voor alle led strips die online worden besteld. De LED strips in onze webshop kunnen altijd volledig gedimt worden mits deze worden besteld in combinatie met de juiste dimmers. Het dimmen van LED strips is echter iets anders dan het dimmen van een inbouwspot of halogeen spot. Bij een LED strip dient de dimmer namelijk tussen de voeding en de LED strip te worden geïnstalleerd. U kunt de LED strips ook dimmen door gebruik te maken van een 12 volt dimbare LED trafo, 24 volt dimbare LED trafo, i.c.m. een 230V LED dimmer, u bouwt de dimmer in en u dimt zoals u dit mag verwachten. Wij adviseren altijd gebruik te maken van de de juiste dimmer om de levensduur van uw LED strip te verlengen.

Heeft u vragen over het dimmen van LED strips? Neem dan gerust contact met ons op.

LED strips met 1 vaste kleur

LED strips zijn bij ons leverbaar met 1 vaste kleur. Zo zijn er 12 volt LED strips in koud helder wit, natuurlijk wit, wit, warm wit, blauw, groen, geel en rood. Deze zijn makkelijk te installeren en vereisen een minimale technische kennis.
Ook hebben wij 24 volt LED strips in koud helder witnatuurlijk wit, witwarm wit.

RGB LED strips

Met RGB strips strips kunt alle kleuren eindeloos instellen. U kunt met RGB LED strips eenvoudig de sfeer in iedere ruimte aanpassen. Wanneer u wilt ontspannen, stelt u de strip op groen in, wanneer u geconcentreerd wilt werken kiest u voor een blauwtint. RGB LED strips geven de vrijheid die nooit eerder mogelijk was met traditionele verlichting. Het aantal kleuren dat u kunt instellen met de LED strip hangt niet af van de kwaliteit van de strip zelf, maar wordt bepaald door de RGB controller die de strip aanstuurt. Zorg er dus altijd voor dat u een juiste controller besteld welke aan uw eisen voldoet. Zonder RGB controller is het niet mogelijk gebruik te maken van een RGB LED strip.

RGBW LED strips

Naast RGB LED strips bieden wij ook RGBW LED strips aan. Met deze LED strips heeft u naast kleur ook de mogelijkheid de kleur wit te gebruiken.

Waterbestendige LED strips en LED strips met NANO technologie

Er zijn vele verschillende waterbestendige LED strips verkrijgbaar met waardes van IP65 tot IP68, wilt u een volledig overzicht van IP waarden kunt u dat hier ook bekijken. Er zijn LED strips beschikbaar voor elke toepassing die u kunt bedenken. IP68 LED strips zijn 100% waterdicht en kunnen zelfs onder water worden gebruikt. Waterbestendige LED strips kunnen hetzelfde als normale LED strips. U kunt deze LED strips inkorten en zijn ook gewoon dimbaar.

Wij van LED-Gigant leveren LED strips tegen een lage prijs en een goede kwaliteit. Mocht u naar aanleiding van de informatie over LED strips echter nog vragen hebben dan is een mailtje naar ons voldoende. Uiteraard kunt ook ons ook telefonisch bereiken op nummer 085-0020244.