LED strips in een hoek

LED strips in een hoek

Als u een led strip een bocht wilt laten maken dan moet u er zeker voor zorgen dat de hoek niet te haaks is. Als de hoek te haaks is dan kan er een knik in de led strip ontstaan met alle negatieve gevolgen van dien.

Wanneer u een bocht wilt maken kunt u de LED strip de ruimte geven (dit is alleen mogelijk als de LED strip uit het zicht wordt geplaatst). Dit kan bijvoorbeeld in een koof (mits er voldoende ruimte is).

Als u een 90 graden hoek met de LED strips wilt maken dan raden wij u aan om een hoek connector of draad connector te gebruiken, welke u in een hoek plaatst.
Wij leveren diverse soorten connectoren voor LED strips waaronder hoek connectoren standaard uit voorraad.

Bekijk hier ons ruime aanbod.

Hoekconnectoren kunt u hier vinden.

Alles over LED strips in een hoekrgb 2 zijdige verbinding connector

Op de LED strips zit om de 5 of 10 centimeter een koperen contactpunt, waarover u deze connectoren kunt schuiven en vervolgens vastklikken. Het midden van het contactpunt is dan de plaats waar u LED strips kunt knippen indien nodig. Na het knippen hoeft u dus alleen maar connector over het contactpunt te schuiven en deze vast te klikken.

Wanneer u een led strip heeft met een beschermlaag (IP65 / IP67) dan dient u eerst een klein stukje van de beschermlaag te verwijderen, zodat u vervolgens de connector over het koperen contactpunt kunt plaatsen.

Wanneer u vragen heeft over het onder een hoek plaatsen van LED strips, neemt u dan gerust contact op met het support team van LED-Gigant.nl

LED strips in een hoek veel gestelde vragen en antwoorden

LED Strips

Je kunt een LED strip in een hoek plakken door siliconenkit of dubbelzijdig tape te gebruiken. Plak het materiaal op de achterkant van de strip en bevestig het dan aan de muur.

video: 

Als u een hoek van 90 graden met LED strips wilt maken, kunt u gebruik maken van de hoek connector. Deze connector is speciaal gemaakt voor LED strips en zorgt ervoor dat de strip 90 graden gedraaid wordt. De connector is verkrijgbaar in verschillende maten en past altijd op de LED strip.

video: 

De maximale hoek voor een LED strip in een bocht is 90 graden.

video: 

U kunt verschillende soorten connectoren gebruiken om LED strips in een hoek te verbinden, waaronder de hoek connector en de draad connector. De hoek connector is speciaal gemaakt voor LED strips en zorgt ervoor dat de strip 90 graden gedraaid wordt. De connector is verkrijgbaar in verschillende maten en past altijd op de LED strip. De draad connector zorgt ervoor dat de LED strip in een andere hoek geplaatst kan worden.

video: 

Installeer de LED strips volgens deze instructies:

– Schroef het rode en zwarte draad van de LED strip in de DC connector.

– Plug de LED strip adapter in de DC connector.

– Plug de stroomkabel met stekker in de voeding.

– Stop de stekker in een stopcontact en de LED strip werkt.

video: 

LED strips kunnen in een hoek worden geplaatst, maar alleen als de hoek niet te haaks is. Als de hoek te haaks is, kan er een knik in de LED strip ontstaan met alle negatieve gevolgen van dien. Wanneer u een bocht wilt maken, kunt u de LED strip de ruimte geven (dit is alleen mogelijk als de LED strip uit het zicht wordt geplaatst). Dit kan bijvoorbeeld in een koof (mits er voldoende ruimte is).

video: 

Een mogelijke reden waarom uw LED strip niet werkt, is dat hij niet goed is aangesloten. Zorg ervoor dat je de strip in de adapter hebt gestoken en de adapter in het stopcontact. Als de LED strip nog steeds niet werkt, kan er een probleem zijn met de adapter. Probeer de strip in een ander stopcontact te steken om te zien of dat het probleem verhelpt.

video: 

Als u een LED strip in een hoek wilt plaatsen dan kunt u gebruik maken van de hoek connector. Deze connector is speciaal gemaakt voor LED strips en zorgt ervoor dat de strip 90 graden gedraaid wordt. De connector is verkrijgbaar in verschillende maten en past altijd op de LED strip.

Als u een LED strip in een andere hoek wilt plaatsen dan kunt u gebruik maken van de draad connector. De draad connector zorgt ervoor dat de LED strip

video: