LED strips in een hoek

LED strips in een hoek

Als u een led strip een bocht wilt laten maken dan moet u er zeker voor zorgen dat de hoek niet te haaks is. Als de hoek te haaks is dan kan er een knik in de led strip ontstaan met alle negatieve gevolgen van dien.

Wanneer u een bocht wilt maken kunt u de LED strip de ruimte geven (dit is alleen mogelijk als de LED strip uit het zicht wordt geplaatst). Dit kan bijvoorbeeld in een koof (mits er voldoende ruimte is).

Als u een 90 graden hoek met de LED strips wilt maken dan raden wij u aan om een hoek connector of draad connector te gebruiken, welke u in een hoek plaatst.
Wij leveren diverse soorten connectoren voor LED strips waaronder hoek connectoren standaard uit voorraad.

Bekijk hier ons ruime aanbod.

Hoekconnectoren kunt u hier vinden.

rgb led strip connector 90 graden 1rgb 2 zijdige verbinding connector

Op de LED strips zit om de 5 of 10 centimeter een koperen contactpunt, waarover u deze connectoren kunt schuiven en vervolgens vastklikken. Het midden van het contactpunt is dan de plaats waar u LED strips kunt knippen indien nodig. Na het knippen hoeft u dus alleen maar connector over het contactpunt te schuiven en deze vast te klikken.

Wanneer u een led strip heeft met een beschermlaag (IP65 / IP67) dan dient u eerst een klein stukje van de beschermlaag te verwijderen, zodat u vervolgens de connector over het koperen contactpunt kunt plaatsen.

Wanneer u vragen heeft over het onder een hoek plaatsen van LED strips, neemt u dan gerust contact op met het support team van LED-Gigant.nl