Hoeveel meter aansluitkabel kun je aan een Led strip solderen?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: de dikte van de kabel , het type Led strip, de lengte van de Led strip en het verbruik van het hele Led systeem. Voltage speelt ook een belangrijke rol.

Hoe hoger het voltage van het hele Led systeem hoe meer lengte u kunt overbruggen om met een Led aansluitsnoer van de Led strip naar de transformator te gaan. Overwegend adviseren wij om niet meer dat 2 meter aan Led strip aansluitkabel te bevestigen aan een Led strip die één kleur weergeeft bijvoorbeeld wit.

Bij een RGB/WW/CCT ( Multicolor Led strip ) adviseren wij om niet meer dan 1 meter aan de Led Strip te bevestigen. Dit heeft te maken met de kabeldikte van de multicolor Led strips, deze zijn veel dunner dan een Single color Led strip waardoor er meer voltage verlies ontstaat.

In sommige situaties is het heel lastig om om de transformator dichtbij de strip te plaatsen waardoor er geen andere mogelijkheid is dan toch een langere Led aansluitkabel te bevestigen. het gevolg hiervan is dat de Led strip ontzettend veel helderheid verliest en het lichtopbrengst dus kan tegenvallen.

Om helderheid en voltage verlies zoveel mogelijk tegen te gaan adviseren wij om een stuk dikkere aansluitsnoer te bevestigen aan het dunne Led strip aansluitsnoer. Dit kan door bijvoorbeeld te solderen of ons klik systeem te gebruiken. Zie afbeelding hieronder. Hou hierbij rekeningmet het feit dat hoe langer het snoer van de Led strip naar de transformator is hoe dikker het aansluitsnoer moet zijn om helderheid en voltageverlies te voorkomen.

Heeft u advies nodig voor het realiseren van uw project? Het team van LED-gigant.nl staat voor u klaar. Kom gerust langs in onze LED winkel of stel uw vraag via het offerte formulier op de website.

Webshoplink naar dit klemsysteem: