Hoe kun je LED strips het beste installeren

Hoe kun je LED strips het beste installeren

Voor het installeren van LED strips zijn er een aantal verschillende oplossingen mogelijk.

De benodigdheden die u hiervoor nodig heeft staan hieronder voor u vermeld.

U kunt LED strips direct aansluiten op het 230v netwerk. Het enige dat u dan nodig heeft is een 12 volt LED trafo of wanneer u 24 volt LED strips gebruikt een 24 volt LED trafo.
Deze LED trafo’s zorgen ervoor dat het voltage van 230 volt naar 12 of 24 volt wordt teruggebracht. Hierdoor kunt u ongestoord genieten van de LED strip of lamp.

Wanneer u uw LED verlichting graag wilt dimmen dan hebben wij speciale dimmer sets beschikbaar.
Deze dimmer sets bestaan uit een LED controller (draadloze connectie) en een wanddimmer, afstandsbediening of een WIFI controller.
Deze plaatst u eenvoudig tussen de LED trafo en de LED strip of LED lamp in.

Het aansluiten van de led strips is heel erg gemakkelijk. De led strips kunt u met een trafo op het stroomnet aansluiten. Met de connectoren kunt u dan de led strips aan elkaar koppelen zodat het allemaal mooi aan elkaar zit. Als u de led strip niet aan een trafo, maar aan een accu wilt aansluiten, dan heeft u hiervoor een stabilisator nodig.

Wij adviseren om bij de installatie van LED strips altijd gebruik te maken van LED profielen. Het LED profiel zorgt voor een professionele en bovendien duurzame afwerking van uw LED strips.

Als u na het lezen van deze informatie over het installeren van LED strips nog steeds vragen heeft dan kunt u altijd contact opnemen met de support afdeling van Led-Gigant.