aluminium LED strip goot

Aluminium LED strip goot

LED strip goten van aluminium zorgen niet alleen voor een mooie afwerking. Natuurlijk wil je ook dat dat de led strips zo lang mogelijk mee gaan.

Wat u moet weten over een aluminium LED goot:

Aluminium heeft van alle reguliere metalen één van de beste koeleigenschappen. Aluminium heeft een thermische geleidbaarheid van maar liefst 237W/(m*K). Het is daarnaast erg licht in gewicht en is op koper en zilver na het beste metaal om LED strips goed te koelen.

Wanneer u de LED strips wilt gaan monteren adviseren wij altijd gebruik te maken van een speciale LED strip goot.

LED strip goot afdekking

Naast de verschillende afmetingen hebben de meeste LED strip goten in ons assortiment verschillende typen afdekking. Met de afdekking van de led strip goot bedoelen wij de kunststof diffuser die op de led strip goot geklikt kan of ingeschoven kan worden. De schuif diffuser afdekking hebben we in helder / transparant of opaal / melkwit.

De transparante / heldere afdekking ziet er uit als normaal glas waarbij je eenvoudig de LEDs van de LED strip kan zien zitten. Bij de matte of opale afdekking zijn de leds veel minder zichtbaar. Het licht wordt tevens tot diffuus. Alle afdekking of diffuses worden gemaakt van polycarbonaat of van PMMA (beter bekend als plexiglas).

Wanneer de LED strip goot niet in het zicht wordt gemonteerd is sprake van indirect licht en is de heldere of transparante afdekking de beste optie. Wanneer de LED strip goot wel in het zicht zit wordt geplaatst, is de melkwitte of opale afdekking de beste optie.

Lichtdoorlating afdekking led strip goot:
  • Helder / transparant = 90%
  • Opaal / melkwit = 70-80%
  • Zwart = 50%
  • Frosted = 60-70%

Selecteer een Afleverpunt