LED vitrine verlichting

Wij ontvingen van deze klant de vraag om een aantal vitrinekasten van LED strips en/of LED verlichting te voorzien.
De totale lengte voor de 20 LED strips in de vitrinekasten is 70cm. Het is 14 meter.
De klant stelde tevens eis dat de LED strips warm wit licht geven.
Dimmen is niet noodzakelijk en de verlichting dient alleen aan en uitgeschakeld te kunnen worden. Omdat de LED verlichting de producten goed moet uitlichten is er veel licht gewenst.
Wij zijn de aanvraag direct uitgebreid gaan uitwerken om tot het gewenste eindresultaat te kunnen komen.

Hieronder omschrijven wij stap voor stap welke verlichting er in deze vitrinekasten is toegepast:

In de vitrinekasten is LED profiel C12 toegepast. Dit is een praktisch 45 graden hoek LED profiel waarbij de LED strip aan de binnenzijde in het profiel wordt geplakt. Om de LED strip te beschermen plaatsten wij een vlakke paal/melkwitte afdekking in het LED profiel. De profielen zijn met speciale 2 componentenlijm tegen het glas gelijmd. Het op maat zagen van de profielen is eenvoudig uitgevoerd met een aluminium zaagblad.

In de hoeken is het profiel in verstek gezaagd en gemonteerd, waarbij het profiel in een u vorm is geplaatst.

vitrine-kast-led-verlichting

Bekijk hier onze speciale LED hoekprofielen voor LED strips.

Als verlichting voor verticale lichtlijnen is gekozen voor een LED strip met een kelvin waarde van 3000. 3000 kelvin is vergelijkbaar met aardkleurig wit en wordt ook wel warm wit licht genoemd.

Omdat de klant de specifieke eis stelde dat de verlichting als hoofdverlichting in de vitrinekasten gebruikt zal worden, hebben wij een LED strip geadviseerd met een verbruik van 9,6 watt per meter en 120 leds per strekkende meter. Deze LED strips geven een mooi egaal lichteffect. De lumen opbrengst van deze LED strips is 1080 lumen per meter!
Doordat de LED strip 9,6 watt per meter verbruikt is het energieverbruik relatief laag wat ten gunste is voor de energiekosten van de klant.

De klant gaf aan specifiek 12 volt warm witte LED strips te gebruiken.

Omdat wij vanuit LED gigant vele professionele omgevingen van LED verlichting hebben voorzien weten wij als geen ander hoe belangrijk de kwaliteit van onze verlichting en toebehoren dient te zijn, zeker wanneer de LED strip veelvuldig in gebruik is.

Bekijk hier onze warm witte LED strips.

Er is voor een klant niks vervelender dan een voeding die geluid maakt door de aanwezigheid van onvoldoende koeling. Zeker projecten zoals deze waarbij de verlichting vaak 6 dagen in de week zal branden. Om dit probleem te voorkomen hebben wij voor dit project speciale stof en waterdichte voedingen geleverd. Deze voedingen hebben een gesloten behuizing en zijn dusdanig ontwikkeld dat er geen koelvin nodig is. Deze LED voedingen zijn de vitrinekast uit het zicht verwerkt. Om de klant te voorzien van net dat beetje extra zekerheid hebben wij deze LED voedingen met 5 jaar garantie geleverd.

De totale lengte van de LED verlichting is 14 meter, verdeeld over 20 vitrinekasten. Gezien het lage verbruik van de LED strip van 9,6 watt per meter is er per kast slechts 7 watt verbruik. Wij hebben voor deze klant een 12 watt 12 volt LED voeding geleverd.
Dit is een kleine voeding welke eenvoudig aan de onderzijde van de kast volledig uit het zicht is weggewerkt.

De totale kosten voor dit project zijn erg laag. Per kast zit de prijs voor de profielen, de strips en de voeding op nog geen 18 euro!
Wij hanteren hiervoor speciale projectprijzen.
Mocht u zelf op zoek zijn naar LED verlichting voor uw eigen vitrinekasten?
Stuur dan uw offerte aanvraag naar LED-Gigant.nl en klik hier.

Uiteraard kunt u ook gewoon even bellen!

Met vriendelijke groet,

Team LED-Gigant.nl

De laatste foto dient ter illustratie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *